ТЕМА

Масове побиття засуджених в колонії

01 июля 2010 | 18:36

Як щойно стало відомо з достовірних джерел Вінницькій правозахисній групі - сьогодні 01 липня 2010 року з 13 години триває масове побиття засуджених та затриманих в установі виконання покарань № 1 (вул. Островського м. Вінниця). Причиною масового побиття засуджених стала відмова багатьох з них залишати камери для виїзду нас судові засідання. В свою чергу ув"язнені відмовляються виїздити на судові засідання після того, як вчора 30 червня в приміщенні для конвоювання Вінницької тюрми конвоєм було принижено та жорстоко побито кількох затриманих.


Зокрема Вінницькій правозахисній групі повідомлено, що приниження та побиття зазнав Ковальчука Руслана Александровича, 1979рн, Мосейчука Леоніда Михайловича 1991 р.н, Шовколюка Володимира Анатолійовича 1990 р.н, Зокрема за інформацією, яку Вінницька правозахисна група не має можливості перевірити, але вважає суспільно важливою -вчора співробітниками правоохоронних органів всупереч правилам було в присутності інших засуджених побито та роздягнуто догола, чим принижено затриманого Ковальчука Руслана, якого мали вивожити на судове засідання в Староміський суд м.Вінниці.
Після цього багато затриманих відмовилися на знак протесту проти насильства та сваволі МВС та тюремної адміністрації виходити з камер.

У відповідь замість того, аби запросити представників громадськості та прокуратури, адміністрація УВП №1 прийняла рішення про введення на територію установи зведеного загону особливого призначення співробітників Управління ДДУПВП, які масово б"ють в"язнів.

В цей момент біля установи збирається велика кількість родичів в"язнів, які вимагають проедення негайного припинення масового побиття та  публічного розслідування інформації про масові порушення прав людини в УВП №1.

Вінницька правозахисна група висловлює готовність негайно прибути в УВП №1 для зустрічі з в"язнями і закликає негайно припинити насильство щодо людей, які утримуються в УВП №1.

Координатор ВПГ
Дмитро Гройсман



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

Немецкая научно-исследовательская станция Neumayer III начала свою работу по исследованию Антарктиды 20 февраля. Строительство станции обошлось Германии в 39 млн евро. Neumayer III сможет функционировать в течение 25-30 лет.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: