ТЕМА

Медведєв оголосив про встановлення особи вбивці правозахисниці Естемирової

15 июля 2010 | 14:00

Особу вбивці чеченської правозахисниці Наталі Естемирової встановлено. Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв, виступаючи на прес-конференції за підсумками російсько-німецьких міждержавних консультацій в Єкатеринбурзі.


За словами Д.Медведєва, вбивцю Н.Естемирової оголошено в міжнародний розшук, а розслідування обставин загибелі правозахисниці "йде повним ходом". При цьому президент підкреслив, що в даний час співробітники слідчих органів намагаються встановити особу замовника злочину.

У свою чергу, канцлер ФРН Ангела Меркель повідомила, що тема вбивства Естемирової обговорювалася на зустрічі. "Так, ми говорили про вбивство Наталі Естемирової. Я взяла до уваги, що проводиться слідство, йде робота... Для відчуття правової безпеки дуже важливо, щоб такі публічні випадки (розслідування по них) увінчалися успіхом. Ми також знаємо, що це не так легко", - сказала канцлер.

Співробітниця правозахисної організації "Меморіал" Наталя Естемирова, лауреат багатьох відомих правозахисних премій, була викрадена 15 липня минулого року невідомими у Грізному, неподалік від свого будинку, і того ж дня знайдена вбитою на території Інгушетії. Злочин набув широкого резонансу в світі.

Правозахисні організації, зокрема Amnesty International, неодноразово закликали російську владу прискорити процес розслідування справи про вбивство Естемирової. Вони також висловлювали незадоволення ходом розслідування.

Голова правозахисного центру "Меморіал" Олег Орлов раніше заявляв про причетність до вбивства президента Чечні Рамзана Кадирова, у якого з Естемировою були напружені стосунки. Зараз через це висловлювання Кадиров судиться з Орловим.

УКРІНФОРМ



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

США, Флорида | «Мистер Бейн, я подписываю этот документ и вы становитесь свободным человеком. Поздравляю», сказал судья Джеймс Янси 54-летнему заключенному Джеймсу Бейну. В 1974 году 19-летний Бейн был приговорен к длительному тюремному заключению по обвинению в похищении и изнасиловании девятилетнего мальчика. В результате применения новой технологии определения ДНК экспертиза признала Бейна полностью невиновным и судья отпустил его на свободу. Бейн отсидел за решеткой 35 лет.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: