ТЕМА

Біля представництва ООН в Києві міліція затримала журналіста

04 августа 2010 | 13:33


Житомирський незалежний Журналіст Віктор Котенко - редактор газети СВОБОДА   сьогодні був затриманий міліцією в Києві біля представництва ООН (Кловський узвіз), куди він прийшов з проханням захистити його від переслідувань з боку УМВС України в Житомирській області.
Наразі Віктор знаходиться в райвідділі міліції Печерського району (вул.Московська, 30). У нього працює мобільний телефон 
0930501490
До журналіста було застосовано силу співробітниками міліції. Котенко звинувачують у порушенні проведення мирних зборів. Віктор просить про правову допомогу адвоката.

За інформацією речника ГУ МВС в м. Києві Володимира Поліщука,  біля представництва ООН знаходилися двоє жінок з плакатами без будь-яких заявок на проведення акцій. Вони прикували себе кайданками. Акція була проти незаконного, на їхню думку, обшуку.

В. Котенко стояв поруч. Працівникам міліції представився не  журналістом, а "правозахисником" з громадської організації "Житомир - наше рідне місто".
 
Стосовно учасників акції зараз складають протоколи за 185 статтею КУпАП (непокора працівникам міліції), протоколи направлять до суду, судове засідання може відбутися завтра.До судового засідання їх, очевидно, відпустять, але візьмуть обіцянку з'явитись на судове засідання. 
"Їх від паркану з кайданками відчіпляли" - прокоментував В. Поліщук "застосування сили".


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Мегаорало

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: