ТЕМА

Стрілянина в Чернівцях: вбито цивільного, тяжко поранено міліціонера. (Оновлено)

21 августа 2010 | 12:31

На спецлінію «102» чергової частини УМВС України в Чернівецькій області 21 серпня 2010 року о 10 год. 20 хв. надійшло повідомлення про постріли на вулиці Ковальчука біля магазину «Беламуро» та поранення працівника міліції.


Виїздом слідчо-оперативної групи на місце пригоди встановлено, що біля вхідних дверей господарського магазину з вогнепальним пораненням виявлено труп людини.

У подальшому невідомий озброєний чоловік, залишаючи місце скоєння злочину, здійснив постріл з вогнепальної зброї у 39-річного прапорщика міліції – працівника ВДСО при УМВС, який терміново прибув на місце злочину, спричинивши йому вогнепальне поранення живота та кісток правого передпліччя. Працівника міліції госпіталізовано до лікарні швидкої медичної допомоги м. Чернівці.

З метою затримання озброєного злочинця, який намагався втекти з місця скоєння злочину, напарником пораненого працівника ВДСО у відповідь було застосовано табельну автоматичну зброю. Однак підозрюваному з місця події вдалося зникнути. Завдяки швидким оперативним заходам, за кілька годин особу злочинця вдалося встановити. Начальником УМВС на території Чернівецької області введено оперативний план «Сирена».

Рішенням Міністра внутрішніх справ Анатолієм Могильовим до Чернівців для розкриття цього злочину літаком МВС вилетіла група оперативних працівників МВС на чолі з начальником Департаменту карного розшуку. Разом зі слідчою групою до місця події вилетіли також медики Центрального госпіталю Міністерства, які доставлять пораненого працівника до Києва для надання кваліфікованої медичної допомоги.


Того ж дня, у результаті проведення спеціальної операції, було затримано жителя Чернівців, якого розшукували через причетність до згаданих вище злочинів. 31-річного підозрюваного працівники карного розшуку знайшли за місцем його мешкання. Ніде не працюючий раніше судимий чернівчанин вже зізнався, що вдався до стрілянини через неприязні стосунки.

У оселі цього чоловіка правоохоронці виявили та вилучили мисливську рушницю «ІЖ-27ЕМ» 12-го калібру (зареєстрована в установленому порядку)  та 48 набоїв до неї, які вже направлено на дослідження до обласного Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Наразі прокуратура Першотравневого району Чернівців порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 1 ст. 348 КК України (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця). Підозрюваний нині перебуває у ізоляторі тимчасового тримання.

 

ДЗГ МВС України

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Долженко

День Киева

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: