ТЕМА

Картина Караваджо після викрадення ледь не загинула

31 августа 2010 | 11:33

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов сьогодні прийняв від уряду Німеччини картину італійського художника Мікеланджело да Караваджо «Поцілунок Іуди». Церемонія символічного повернення шедевру, викраденого два роки тому з Одеського музею Західного та Східного мистецтва, відбулася в рамках в рамках візиту до ФРН Президента України В.Ф. Януковича.


Роботу по встановленню та затриманню злодіїв працівники української міліції успішно провели наприкінці червня цього року, коли у Берліні працівники карного розшуку МВС України спільно з німецькими колегами затримали членів транснаціональної злочинної групи. Картину, яку  вилучили у крадіїв, ледве врятували від цілком ймовірного знищення. Полотно дуже постраждало, адже  під час викрадення злодії вирізали її з рами і не скрутили, а склали кілька разів навпіл, що призвело до значних пошкоджень. Через зберігання полотна без належних умов на ньому місцями почала лущитись фарба.

Планувалося, що цей унікальний витвір мистецтва тривалий час залишатиметься у Німеччині, однак в результаті проведених переговорів викрадений шедевр повернено в Україну. Вже сьогодні Караваджо прибув до Києва. У столиці на картину італійського художника Мікеланджело Мерізі да Караваджо «Поцілунок Іуди», яка зберігалася в Одеському музеї з 1920 року,  очікує ретельна реставрація.

 

ДЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Эверест

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: