ТЕМА

Тойота хоче завалити МВС безкоштовними "гібридами"

15 сентября 2010 | 08:29

Оновити парк міліцейських машин за рахунок впровадження новітніх та екологічно безпечних технологій для автомобілів такі перспективи цілком реальні. Про це йшлося під час зустрічі в МВС України за участю заступника міністра внутрішніх справ України Дмитра Ворони із Генеральним директором компанії «Тойота Україна» паном Тінагучі, заступником гендиректора паном Боярчуком, Генеральним директором Київського офісу компаній паном Нішіока, директором ТОВ «Український інститут проблем екології та енергозбереження» Сергієм Єрміловим та Головою Національного агентства екологічних інвестицій України Сергієм Орленком.


Сторони обговорили перспективи оновлення міліцейського автопарку автомобілями, які повинні відповідати вимогам сьогоднішнього часу. Зокрема, йшлося про використання автомобілів з гібридним приводом, які можуть їхати як на традиційних видах пального для автомобілів, так і на електричній енергії. До того ж перевагою цих марок «Тойоти» є саме використання під час руху виключно електрики, що робить ці машини абсолютно безшумними та екологічно чистими. І звісно ж, інші технічні характеристики цих автомобілів відповідають найвищим вимогам щодо маневреності, швидкості, легкості та безпечності в управлінні, які необхідні в роботі міліцейських підрозділів під час виконання оперативних завдань.

МВС може отримати ці автомобілі... за рахунок того ж СО2, точніше, його відсутності. Як відомо, кожна країна має певні квоти на викиди цього шкідливого газу в атмосферу. Україна засмічує навколишнє середовище продуктами своєї життєдіяльності значно менше, аніж інші крани. І саме за рахунок квот, виділених Україні, виробники автомобілів зголосилися надати МВС Україні новітні автомобілів.

Тож зважаючи на неповне задоволення потреб МВС щодо матеріально-технічного оснащення з держбюджету, така безкоштовна допомога буде дуже доречною. До того ж нові автомобілі, які використовуватиме міліція, атмосферу засмічуватимуть мінімально, що теж досить актуально в розрізі згаданої проблеми екологічної безпеки.

- Ми ведемо переговори з крупними автокорпораціями для того, аби забезпечити автомобілями особовий склад міліції, - зазначив заступник міністра Дмитро Ворона. - Крім того, оновлення автомобільного парку працівників органів внутрішніх справ може відбутися абсолютно безкоштовно для МВС – за рахунок компаній виробників. Така співпраця, на мою думку, є дуже перспективною.

То ж є сподівання, що Міністерство внутрішніх справ України вже найближчим часом оновить автомобілі патрульних та оперативних служб новенькими машинами, які працюватимуть на екологічно безпечних видах пального. Це може стати своєрідним бонусом українцям за шанобливе ставлення до атмосфери.

 

ДЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: