ТЕМА

Чотири донецьких опера викрали людину у Вінниці

29 сентября 2010 | 17:58

За матеріалами служби внутрішньої безпеки затримано працівників карного розшуку, які за «звільнення» заручника вимагали 15 тисяч доларів США.


Спроба продати автомобіль, яким керував за дорученням, для жителя одного з сіл Вінниччини перетворилася у цілий детектив, із затриманням, вимаганням, кайданками. На щастя, вчасно втрутилися працівники служби внутрішньої безпеки та боротьби з організованою злочинністю й чоловіка було звільнено. Розв‘язка детективної історії була ще більш несподіваною: зловмисниками виявилися ... працівники міліції з іншої області.

Після того, як чоловік розмістив у Інтернеті оголошення про продаж автомобіля, йому зателефонували невідомі й запропонували зустрітися о 5-й годині ранку на залізничному вокзалі Вінниці, аби обумовити всі деталі купівлі-продажу.

Коли чоловік прибув на вокзал, до нього підійшли четверо невідомих, які представилися працівниками міліції з Донецька, та повідомили, що автомобіль, на якому той приїхав, перебуває в розшуку. Селянину одягли наручники, посадили у власний автомобіль та вивезли за межі Вінниці. За деякий час горе-продавець зателефонував своєму батькові, та повідомив, що працівники міліції за його звільнення вимагають 15 тисяч доларів США, які необхідно привезти в Кіровоградську область.

Далі у заздалегідь зрежисований зловмисниками хід подій втрутилися працівники служби внутрішньої безпеки та підрозділів боротьби з організованою злочинністю Вінниччини. Вони разом з батьком заручника виїхали на зустріч до викрадачів.

На обумовленому місці при в‘їзді до Кіровограда на батька чекав автомобіль викрадачів. Йому запропонували пересісти в це авто, яке на великій швидкості помчало в сторону Миколаєва. Приблизно через десяток кілометрів батько вискочив з автомобіля зловмисників на ходу, вслід йому з машини викинули його куртку та гроші, загорнуті в поліетиленовий пакет.

Та втікаючи і викидаючи ці докази, лиходії не відали про події, які відбувалися одночасно в іншому місці. Там працівниками УБОЗ при в‘їзді до одного з сіл Кіровоградщини затримали інший автомобіль зловмисників, в якому окрім водія, знаходилося ще один чоловік та викрадений селянин. На руках останнього були одягнені кайданки.

Приблизно через півгодини після цього, вінницькі «есвебещники» та «убозівці» біля іншого села Кіровоградщини затримали і автомобіль-втікач. Авто керував працівник міліції, також в салоні перебував його колега, власник машини. У водія та у автомобілі виявлено два пристрої для відстрілу гумових куль.

Як з‘ясувалося згодом, чотирьох працівників карного розшуку Донеччини було відряджено без табельної зброї до Вінницької області для проведення оперативно-розшукових заходів в межах розслідування кримінальної справи щодо шахрайства.

Однак вони по-своєму вирішили виконати це доручення. Виїхали у відрядження на приватному авто та без службового завдання. Далі – більше: працівники міліції «переплутали» автомобіль, який потрібно було затримати. Замість машини чорного кольору, 2008 року випуску, вони «арештували» авто такої ж марки, але темно-синього кольору й на два роки «старшу»...

Фінал цієї детективної історії, сценарій якої так несподівано для зловмисників скорегували вінницькі працівники служби внутрішньої безпеки та убозівці, напише суд.

Наразі стосовно чотирьох працівників карного розшуку Донеччини прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.189 (вимагання), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортними засобами), ч.2. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Всіх чотирьох фігурантів – підполковника міліції та трьох капітанів міліції затримано в згідно зі ст. 115 КПК України.

 

ДЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Photo by Jill Greenberg

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: