ТЕМА

За дії мліціонерів-перевертнів карають й їхнє керівництво

07 октября 2010 | 17:51

Про результати розслідування фактів протиправних дій працівників міліції стосовно затриманих, щодо реагування керівництва Міністерства на надзвичайні події з особовим складом, а також про тенденцію щодо участі громадських обєднань у скоєнні злочинних діянь йшлося під час сьогоднішнього брифінгу в МВС України.


Загалом цього року до чергових частин Міністерства надійшли повідомлення про 28 випадків смертей громадян в органах внутрішніх справ.

- За цими фактами вже порушено чотири кримінальні справи. Дві у місті Києві, по одній у Запорізькій та Кіровоградській області. У 22 випадках у порушенні кримінальних справ відмовлено на підставі п.6 ст.6 КПК України. За двома випадками рішення ще не прийнято. Взагалі інформація щодо правопорушень або злочинах скоєних працівниками міліції дуже хвилює МВС України, - підкреслив Дмитро Андреєв.

За його словами, тільки за дев’ять місяців цього року до МВС України надійшло 742 повідомлення про надзвичайні події з особовим складом. Виявлено 1841 правопорушення за цими фактами порушено 520 кримінальних справ.

- І вже на сьогоднішній день ми констатуємо, що засуджено 280 працівників органів внутрішніх справ, це, наголошую, на вересень цього року, - зазначив Дмитро Андреєв.

Директор Департаменту зв’язків із громадськістю МВС УкраїниАндреєв поінформував присутніх про надзвичайну подію в місті Шостка за участю працівників міліції, внаслідок якої загинула людина, що викликало суспільний резонанс. Так, за ініціативою МВС України, а безпосередньо за матеріалами Служби внутрішньої безпеки сумської міліції та інспекції з особового складу, прокуратурою порушено кримінальну справу. Нагадаємо, що 22 серпня цього року четверо працівників міліції, які були задіяні у заходах щодо попередження крадіжок із автомобілів в районі міста Шостка опівночі побачили трьох осіб, які біля одного з будинків розпивали алкогольні напої. Під час з’ясування стосунків виникла конфліктна ситуація, де працівники міліції, як вже зараз встановлено, завдали тілесних ушкоджень цим чоловікам. Мешканці цього будинку повідомили про те, що у дворі відбувається бійка. Тож на місце події виїхала патрульна машина. Прибувши, працівники патрульно-постової служби міліції побачили своїх колег- міліціонерів.

- Працівники міліції, які там знаходилися, сказали, що вони, виконуючи свої службові обов’язки, побачили бійку і намагалися її припинити. У результаті одну людину їм вдалося затримати, а решта побігли в іншому напрямку, куди й був відправлений екіпаж патрульної машини, - розповів Дмитро Андреєв.

Однак на наступний день затримана особа померла. За висновком медичної експертизи в нього було зламано кілька ребер з лівого боку, а також численні ушкодження обличчя і, можливо, черепно-мозкова травма.

- Працівники міліції з самого початку відмовилися надавати інформацію щодо цього інциденту і всіма своїми силами намагалися довести, що вони не винні і ніякого відношення до цього злочину не мають. Проте, у ході слідчих дій, опитування свідків вину цих працівників міліції було доведено, - підкреслив Дмитро Андреєв.

За його словами, працівники міліції, які скоїли цей злочин, на сьогоднішній день заарештовані і знаходяться під вартою. Крім того, рішенням Міністра Анатолія Могильова керівництво як обласного управління внутрішніх справ, так і безпосередньо міськвідділу міста Шостка накладено серйозні дисциплінарні стягнення. Крім звільнення чотирьох працівників, які безпосередньо брали участь у цьому інциденті, усунено від посади начальника карного розшуку міськвідділу міста Шостка, попереджено про неповну посадову відповідність заступника начальника Шосткинського міськвідділу міліції по роботі з кадрами, а також заступника начальника Шосткинського відділу міліції-начальника кримінальної міліції. Написав рапорт про звільнення начальник шосткинської міліції.

- Згідно з наказом Міністра внутрішніх справ безпосередні керівники міліціонерів, які скоїли злочин, пишуть рапорти на звільнення. Це загальноприйнята практика, яка ще раз доводить про те, що ми намагаємося максимально жорстко карати керівників, які не бачать «подвигів» своїх підлеглих, - наголосив Дмитро Андреєв.

Також до сурової дисциплінарної відповідальності притягнуті керівники Управління УМВС України в Сумській області, а саме заступник начальника сумської міліції з кадрового забезпечення, а також начальник управління карного розшуку, підлеглі якого скоїли цей злочин.

 

ДЗГ МВС України

Фото Андрія Новицького



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Казаки на III Международном казачьем форуме, в Симферополе, в четверг, 12 июня 2008 г. 600-700 казаков собрались в центре Симферополя на III Международный казачий форум. Форум приурочен ко дню России. В нем принимают участие казаки Приднестровья, Беларуси, ряда регионов России - Дальнего Востока, Кубани, Оренбурга, а также крымские казаки. Мероприятие проходит под флагами России, Крыма, флагами казачьих организаций, партии «Руский блок» и Российского общества Крыма. Фото Алексея Сувирова / УНИАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: