ТЕМА

Наркоман на Донеччині захопив заручниць в аптеці. Невдало

08 октября 2010 | 10:42



За викликом на місце події терміново прибула слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом міськвідділу, а також наряди патрульно-постової служби та ДСО. Коли міліціонери під’їхали до приміщення, невідомий, погрожуючи ножем у горла заручниці, почав вимагати негайно видати йому первентин та ацетильований опій: «Дайте винт чи ширку, а то всіх порешу!».

За всіма ознаками було видно, що перед правоохоронцями стояв наркоман у стані так званої «ломки». На місце події за викликом оперативників прибула машина «швидкої допомоги».

Розпочалися перемовини, протягом яких міліціонери вмовляли злочинця відпустити заручниць. Йому запропонували ін’єкцію морфію, але той відмовився. Тож було прийнято рішення, аби виграти дорогоцінний час, запропонувати наркоману шприц зі звичайним фізрозчином. Не відпускаючи заручницю, той наказав фармацевтові зробити йому ін’єкцію.

Далі події розвивалися миттєво. Відчувши, що розчин не діє, зловмисник почав було голосити про вбивство заручниць. В цей момент оперативник непомітним жестом подав жінці-заручниці знак повільно відходити від злочинця. Та все зрозуміла – і їй вдалося сховатися у сусідньому приміщенні. В ту ж мить дівчина-фармацевт наблизилася до дверей і працівники міліції буквально одним рухом висмикнули її з торгової зали.

Далі правоохоронці перейшли до активної фази операції та розпочали затримання. Невдаха-кіднепер у свою чергу із ножем кинувся на міліціонерів. Аби нейтралізувати наркомана, який вже не контролював себе, правоохоронці здійснили кілька пострілів із травматичної зброї і поранили злочинця у стегно та ногу. Вже поранений зловмисник наніс собі незначне проникаюче поранення черевної порожнини. Його миттєво знешкодили та доправили до міської лікарні. Загрози його життю немає. А от жінкам-заручницям хоч фізичної шкоди і не завдано, проте вони однозначно отримали психологічну травму.

За даним фактом слідчим відділом Торезької міліції порушена кримінальна справа за статтею «Захоплення заручників».

 

ДЗГ МВСУкраїни



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Гимнаст на подажу.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: