ТЕМА

Вибух в запорізькому храмі: досудове слідство завершено

13 октября 2010 | 14:58

Справа щодо вибуху в одному із запорізьких храмів наближається до свого логічного завершення. Наразі досудове слідство завершено, після ознайомлення обвинувачених з матеріалами кримінальної справи її буде направлено до суду для розгляду по суті.


Нагадаємо, що 28 липня 2010 року в Святопокровському храмі Української православної церкви Московського патріархату в м. Запоріжжі стався вибух саморобного вибухового пристрою, в результаті якого одна людина загинула та ще вісім отримали тілесні ушкодження різної тяжкості.

Цього ж дня за фактом вибуху слідчим управління ГУМВС України в Запорізькій області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими примасами або вибуховими речовинами ); ст. 178(Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків); ч. 2 ст. 194(Умисне знищення або пошкодження майна); п.п. 5, 12 ч. 2 (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб ) ст. 115; ч. 2 ст. 15(3амах на злочин), п.п. 1,5, 12 ч. 2(Умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб) ст. 115 Кримінального кодексу України. максимальне покарання, яке може бути призначене відповідно до санкцій згаданих статей, - до п‘ятнадцяти років позбавлення волі.

Завдяки вжитим заходам злочин було розкрито, до кримінальної відповідальності притягнуто три особи.

На даний час досудове слідство у кримінальній справі закінчено та триває ознайомлення обвинувачених з матеріалами кримінальної справи відповідно до вимог статей 218-220 КПК України.

Після завершення ознайомлення обвинувачених з матеріалами справи її буде направлено до суду для розгляду по суті.

Інформація про тиск на обвинувачених з боку міліції в ході розслідування підтвердження не знайшла.

 

ДЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сиднейский музей полиции и юстиции

1920-е годы. Фото клиентов полицейского участка.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: