ТЕМА

У ВР зареєстрований законопроект щодо біженців

25 октября 2010 | 10:56

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту". Ініціатором законопроекту є Кабінет міністрів України.


У проекті закону (№7252 від 14.10.2010 р.) пропонується визначити порядок визнання особи біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, втрати та позбавлення статусу біженця, допоміжного захисту, надання та припинення тимчасового захисту в Україні, правовий статус біженців та осіб, які потребують допоміжного захисту і яким надано тимчасовий захист в Україні.

Проект закону України враховує положення Конвенції про статус біженців 1957 р. та Протоколу щодо статусу біженців 1967 р. і спрямований на удосконалення законодавства щодо біженців шляхом урахування документів у сфері міграції, прийнятих Радою Європи та Європейським Союзом.

Проект закону пропонує запровадження в Україні інститутів допоміжного та тимчасового захисту, що є складовою інтеграції України до ЄС у сфері міграції. Зокрема, враховано положення щодо інститутів додаткового та тимчасового захисту, які містяться у рекомендаціях Комітету Міністрів Ради Європи № R (2000) 9 від 3 травня 2000 р. "Про тимчасовий захист" і № Rec (2001)18 від 27 листопада 2001 р. "Про додатковий захист" та Директиві Ради Європейського Союзу № 2001/55/ЕС від 20 липня 2001 р. "Про мінімальні стандарти стосовно надання тимчасового захисту у світлі масового припливу переміщених осіб та про заходи по сприянню збалансованості зусиль країн-членів щодо розміщення таких осіб та подолання його наслідків".

РБК-Україна



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Народний депутат Віктор Король під час засідання парламенту в Києві, 25 липня 2006 р. 6 лютого 2007 р. Президент України Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради України подання про призначення Короля головою Служби безпеки України. 59-річний генерал-лейтенант міліції Віктор Король з липня 2006 г. посідав посаду першого заступника голови комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупції. Фото Олександра Косарева

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: