ТЕМА

Іноземці обладнали дитячу порностудію в Кривому Розі

26 октября 2010 | 14:27

Під час проведення загальнодержавної операції, спрямованої на відпрацювання оголошень інтимного характеру, працівники відділу боротьби зі злочинами, повязаними з торгівлею людьми Криворізького міського управління міліції на одному з веб-сайтів виявили інтимні фото неповнолітніх дівчат, що мали ознаки порнографії.


З метою виявлення осіб, причетних до злочинної діяльності, міліціонери провели комплекс оперативно-розшукових заходів, в результаті яких отримали інформацію відносно чотирьох іноземних громадян. Іноземці проявляли жвавий інтерес до дитячої еротики і порнографії. Під виглядом туристичної подорожі тривалістю один місяць вони вперше прибули на територію України ще у травні 2009 року. Звичайно, принадами нашої країни ніхто не цікавився, натомість спритники виготовили тут серію еротичних знімків за участю дітей, які в подальшому розмістили в мережі Інтернет.

Вдруге зазначені громадяни прибули в Україну у жовтні 2010 року, а саме – до м. Кривий Ріг. Цього разу метою «туристів» було заснування фотостудії!

У Кривому Розі іноземці підшукали 31-річну жінку на ім’я Ірина. Її помешкання було обладнане фото- та відеоапаратурою та швидкісним доступом до Інтернету. Крім «бази», Ірина надавала непроханим гостям і інші послуги. Приміром, підбирала неповнолітніх дівчат, яких під виглядом проведення кастингу моделей для одного з журналів моди фотографували в еротичному одязі та з частково оголеними частинами тіла. Звичайно, після цього фото відправлялися прямісінько на порнографічний сайт.

Незаконний бізнес набув неабиякого розмаху. В ході роботи оперативники встановили вже дев’ять малолітніх дівчат віком 13 – 15 років, які брали участь в еротичних зйомках. Наразі є інформація, що загальна кількість таких осіб може становити більше двадцяти.

Звичайно, робота фотостудії була припинена працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Криворізького МУ. Оргтехніку, за допомогою якої виготовлялися та розповсюджувалися еротичні матеріали, а також фото- та відеозаписи, зроблені фігурантами на вказаній студії, вилучено та направлено для проведення дослідження.

Доречі, за попередніми висновками експертів вилучені фотознімки визнані порнографічними, а також такими, що мають сексуальну спрямованість та провокують ранній сексуальний досвід у дітей.

За цим фактом слідчим відділом Криворізького МУ порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 156 «Розбещення неповнолітніх» Кримінального кодексу України, максимальна санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Наразі також вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 301 «Виготовлення та розповсюдження продукції порнографічного характеру» КК України.

 

Євгеній Леванцов

ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Мер Києва Леонід Черновецький проходить повз лоток з бананами під час відвідування КП "Житній ринок" в Києві у вівторок, 27 березня 2007 р. У ході візиту мер ознайомився з концепцією розвитку торговельних комунальних підприємств Києва та їх роллю в торговельній інфраструктурі. Фото Дмитра Стаховського

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: