ТЕМА

Голова Верховного суду подає в суд через суддівські приміщення

31 октября 2010 | 09:21

У Верховному Суді України вважають незаконним рішення уряду від 26 жовтня про передачу у користування Вищому спеціалізованому суду з розгляду цивільних і кримінальних справ двох приміщень ВСУ на вул. Пилипа Орлика, 4 і 4а і оскаржуватимуть це в Окружному адміністративному суді Києва.


Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у Києві заявив голова ВСУ Василь ОНОПЕНКО.

«Це рішення не базується на Конституції і законах України, воно є юридично і тактично необгрунтованим, адже ніхто не ліквідовував Верховний Суд… Конституційно діяльність Верховного Суду на підставі такого рішення може бути заблокована, якщо у Верховного Суду вилучать дві будівлі, які знаходяться у нього в оперативному управлінні з 1957 року», - сказав В.ОНОПЕНКО, зауваживши, що також у разі розміщення у приміщеннях ВСУ Вищого спеціалізованого суду обидва ці суди будуть позбавлені можливості належного здійснення правосуддя.

«Цим рішенням закладається серйозний конфлікт між Верховним Судом і Вищим спеціалізованим судом. Конфлікт закладається і між Верховним Судом і Кабінетом міністрів України… На мій погляд, це є першою ознакою того, що держава в особі уряду не збирається виконувати рішення Венеціанської комісії, яка рекомендувала повернути Верховному Суду його повноваження», - зазначив В.ОНОПЕНКО.

Детальніше: http://hreuc.com/ukr/news/news_366.html



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: