ТЕМА

Знешкоджено групу шахраїв, які "розводили" столичних водіїв

01 ноября 2010 | 13:29

У Києві працівники УБОЗ затримали шістьох осіб, які тероризували водіїв, створюючи штучні дорожньо-транспортні пригоди.


У результаті спільної операції працівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в місті Києві та  столичного Управління ДАІ були затримані шестеро чоловіків, які підозрюються у скоєнні низки шахрайств, пов’язаних з навмисним створенням дорожньо-транспортної пригоди.

Як повідомив начальник УБОЗ ГУМВС України в місті Києві Олександр Плужник, це етнічна група і складається з громадян Узбекистану, Росії та України. За його словами, зловмисники з метою отримання грошової винагороди навмисно створювали ДТП на території міста Києва та інших регіонів України, зокрема, Харкова та Дніпропетровська.

У своїй діяльності дорожні шахраї використовували дорогі іномарки «Мерседеси», «Лексуси», «Порше». Найчастіше в їхнє поле зору  потрапляли водії, які невпевнено почувають себе на дорозі. Шахраї оцінюють ситуацію і починають переслідувати обрану машину. Один з варіантів афер має приблизно такий вигляд. Ваша машина рухається по дорозі, в цей час її наздоганяє іномарка, з якої вам махають рукою, вимагаючи зупинитись. Ви виходите з машини і дізнаєтесь від водія, який підійшов до вас, що декілька хвилин тому ви його підрізали. Усі докази ДТП прямо перед очима: бампер у дорогої іномарки подряпаний, а на кузові вашого автомобіля слід тієї самої аварії. За допомогою наждачного паперу пошкодити фарбу можна за долі секунди. Саме це і робить спільник шахрая, поки той розбирається з вами. Є тільки одне «але», ви нікого не підрізали і нікого не пошкоджували. Але псевдо постраждалий продовжує на вас тиснути і розповідає, що ви поїхали з місця ДТП і страхова компанія збитків не відшкодовуватиме і потрібно платити за ремонт зі своєї кишені. Як правило, такий психологічний тиск призводить до бажаного для шахраїв фіналу. Суми, які віддавалися шахраям, іноді дорівнювали 5- 10 тисяч доларів США.   

Утім, такий бізнес привів до затримання з подальшою кримінальною відповідальністю.

Стосовно підозрюванихслідчим відділом УБОЗ ГУМВС України в м. Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених статтею 190 частина 2 (шахрайство) та статтею 309 частина 2 (незаконне виробництво, придбання, зберігання наркотичних засобів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або у великих розмірах)  Кримінального кодексу України.

Під час обшуків у затриманих вилучили 2400 доларів США, 1000 гривень, 20 мобільних телефонів, 15 сім-карток, радіостанції, 5 пакетиків  із порошком сірого кольору схожого на наркотичний засіб та інші речові докази.

УБОЗ ГУМВС України в місті Києві звертається до водіїв, які  стали жертвами дорожніх аферистів, не гаючи часу, телефонуйте до чергової частини столичногоУБОЗ за тел.(044) 521-66-29 або 102. Можливо, серед затриманих ви впізнаєте  і своїх кривдників. 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: