ТЕМА

З Луценка хочуть стягнути мільйон

15 ноября 2010 | 14:47

Міліціонерів, яких раніше звинувачували у тортурах над жінками, тепер поновлено на роботі. Вони позиваються до Луценка й своїх колег.


Раніше їх звинувачували у покриванні тортурів у одному з районних відділів міліції, сьогодні вони подають позови до тих, хто ці звинувачення формулював. Два співробітники МВС, колишні керівники Орджонікідзевського відділу міліції, бажають отримати по мільйону гривень кожний, за неправдиву, на їхню думку інформацію.


Нова влада – нові правила. Міліціонерів, яких раніше звинувачували у тортурах над жінками, тепер поновлено на роботі. Більше того, їхнє тодішнє міліціейське керівництво вимагає від харківського правозахисника Юрія Чумака 500 тисяч гривень компенсації, за ніби-то недостовірну інформацію.

Через два роки з початку розслідування справи про тортури двох жінок в Орджонікідзевському райвідділі міліції, вона знову повертається в інформаційні стрічки. Колишній начальник Орджонікідзевського райвідділу Олег Соболєв та його заступник Володимир Салій заявили, що стали жертвами наклепу. Вони подали до суду позов про відшкодування морального збитку на один мільйон двісті тисяч гривень кожний. Збиток міліціонерам на їхню думку повинні компенсувати колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, екс-начальник Харківського облуправління міліції Віктор Развадовський, тодішній помічник міністра внутрішніх справ з прав людини Юрій Чумак та власне МВС. Керівник громадської приймальні Харківської правозахисної групи Людмила Клочко називає цю справу поганим симптомом для суспільства і вважає – розібратися тут має Європейський суд.

Найцікавіше в тому, що від будь-яких претензій до ніби-то потерпілих жінок міліціонери утримались. В Чугуївському міському суді сьогодні розпочалось попереднє засідання, проте і тут не обійшлось без сюрпризів. З самого початку суддя відмовився одразу продемонструвати відповідачам документ, згідно з яким позивач Олег Соболєв просив розстрочки для виплати державного мита. Саме це мито (10 відсотків) має сплатити кожен, хто вимагає компенсації за моральну шкоду.

Після перерви, коли відеокамер в залі не було, суддя повідомив – документа про розстрочку дійсно нема. В результаті вимога відповідача була задоволена і справа була залишена без розгляду. Проте вже двадцять п’ятого листопада на Юрія Чумака чекає розгляд чергової справи, що стосується позову Володимира Салія.

Тим часом представник позивача наполягає на незаконності заяв Чумака, Развадовського та Луценка дворічної давності.

Чому співробітники МВС Соболєв та Салій подали до суду тільки через два роки після скандалів «із тортурами» вони не коментують, як і жодне питання, пов’язане з позовом.

http://www.visti.tv/new.aspx?newsid=6002



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Модель демонструє костюм від дизайнера Олександра Васильєва під час показу Man's Fashion Day в рамках Ukrainian Fashion Week в Києві в понеділок, 16 жовтня 2006 р. Фото Сергія Светлицького

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: