ТЕМА

Захоплення землі в Феофанії (оновлено)

25 ноября 2010 | 16:20

За повідомленнями місцевих мешканців сьогодні група невідомих зробила спробу захопити прибудинкову територію житлового будинку у Феофанії за адресою Метрологічна, 14/3, (Феофанія, зупинка "Пошта"). Дана ділянка примикає до Голосіївського лісу і за наявною інформацією забудовники планують вирубити частину лісу для ведення будівництва.


Активні дії щодо майданчика розпочалися 2 тижні тому, проте місцеві мешканці намагалися вирішити питання шляхом переговорів. 
 
Сьогодні забудовник здійснив спробу силою захопити територію. Група місцевих мешканців намагались зупинити незаконне захоплення території, у результаті чого сталися декілька сутичок.
 
Просимо журналістів підтримати місцевих мешканців у їх боротьбі
 
 
Контактний номер телефона - 093-971-1549.
 
Пізніше , за вказівкою рейдерів, бійці спецпідрозділу <<Тайфун>> вчинили побиття місцевих жителів, які заперечують проти самозахоплення ділянки лісу.

Протистояння за адресою вул.Метрологічна 14/3 триває не перший місяць.
Місцеві жителі неодноразово звертались до контролюючих органів та органів місцевого самоврядування. Відповідь одна - документів у забудовника немає ніяких. Те саме з*ясувалось і під час зустрічей з самими забудовниками в райдержадміністрації та ЖЕКу. Навіть в планах забудови товариство не вказує чітких меж своєї земельної ділянки, говорячи, що її межі <<приблизні>>. Натомість на своєму інтернет-сайті www.dzherela.com вже розмістили привабливий макет майбутнього 9-поверхового будинку (фото5).

<<Половина майбутнього будинку планується за рахунок дитячого майданчику, а друга - за рахунок лісу з його святими джерелами і віовими деревами. - говорить одна з учасниць сьогоднішніх подій. - Мабуть київські забудовники пробуюьб переймати досвід харківських колег, тобто просто калічити тих, хто не згоден з забудовою>>.

2 тижні тому робітники вирубали декілька дерев на прибудинковій території крайнього будинку що біля <<Феофанії>> та зруйнували дитячий маданчик. Коли місцеві жителі спробували зупинити рейдерство, приїхали <<Тайфунівці>> і побили людей. Міліція зафіксувала побої, але саме рейдерство не розгледіла.

Сьогодні до місця, де під забудову мають знищувати реліктовий феофанівський ліс, привезли будівельну техніку у супроводі бойовиків, які вкотре жорстоко побили мирних протестуючих. Влада і міліція лишаються байдужими до цих подій. Коментарі бодай когось із посадовців чи політиків з цього питання - відсутні.

Контакт:
0939711549 Ольга
0936365270 Галина
ЗБЕРЕЖИ СТАРИЙ КИЇВ


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: