ТЕМА

В Деснянському районі Києва викрили МАФ-ову мафію

09 декабря 2010 | 13:10

У столиці працівники УБОЗ припинили діяльність ОЗГ, учасники якої отримували значні кошти з підприємців за надання липових дозволів на розміщення малих архітектурних форм.


Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в місті Києві викрили організовану злочинну групу, учасники якої незаконно заволодівали коштами суб’єктів господарювання в особливо великих розмірах та надавали підроблені дозвільні документи на право розташування торгівельних точок. Організував та очолив ОЗГ колишній депутат Деснянської районної ради. Також до складу ОЗГ увійшли колишній його помічник та колишня заступник начальника одного з департаментів КМДА.

Встановлено, що в період з 2008 по 2009 роки  зловмисники шляхом зловживання довірою потерпілих (суб’єктів підприємницької діяльності) брали з них значні кошти за надання дозвільних документів на розміщення малих архітектурних форм (кіоски, ларьки тощо) на території Деснянського району міста Києва.

Так, з метою реалізації своїх корисливих намірів учасники ОЗГ на території дитячого садочка відкрили  офісне приміщення, так звану громадську приймальню згаданого колишнього депутата. Тут велися переговори з «приватниками», які хотіли отримати дозвільні документи на розміщення МАФів та відповідно - позитивне вирішення цих питань на сесії Деснянської районної ради столиці.

Проте, з метою заволодіння чужим майном, шахраї видавали підприємцям завідомо фіктивні тимчасові дозволи  на розміщення кіосків, ларьків тощо. Такий дозвіл буцімто дозволяв розміщення декількох кіосків і за попередніми даними, обходився  потерпілим в немалу суму -  від 5 до 60 тисяч доларів США. Все залежало від того наскільки підприємці вміли торгуватись.

          Як зазначив начальник столичного УБОЗ Олександр Плужник,   наразі вживаються всі заходи в межах чинного законодавства, аби максимально захистити підприємців, які стали жертвами шахраїв. Зокрема, існує домовленість з представниками КМДА про вирішення питання легітимності  документів ошуканих підприємців в разі звернення їх до УБОЗ. На переконання Олександра Плужника, хаотичного зносу цих приміщень  МАФ не буде, а «буде обдуманий та обґрунтований підхід» до вирішення цього питання.     

          На теперішній час оперативниками  задокументовано майже 20 епізодів незаконної діяльності групи шахраїв.

          Відносно фігурантів слідчим відділом УБОЗ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.2 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Слідство триває

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

фото Wichai Taprieu. 7-летняя панда по имени Lin Hui из зоопарка Chiang Mai в Таиланде со своим двухдневным отпрыском.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: