ТЕМА

Суд дозволив забудувати Жовтневу лікарню

30 декабря 2010 | 10:16

Вищий Господарський суд скасував заборону "Житло-буду" звести 17-поверховий будинок на території Жовтневої лікарні. Про це "Свідомо" повідомив один з захисників лікарні.


"Суд врахував "нововиявлені обставини" і відмінив своє ж рішення заборонити "Житлобуду" будувати. Головуючий суддя Станіслав Мирошниченко врахував, як "нововиявлену обставину" нікчемний лист Мінкульту за жовтень 2003 року, який фігурував в цій справі багато разів і раніше, що зафіксовано в судійських рішеннях", - сказав він.

За його словами забудовник підмінив цим листом відсутнє обов'язкове погодження управління культурної спадщини КМДА. Рішення Київради, щодо виділиння землі датовано на чотири місяця раніше ніж лист Мінкульту, тобто липнем 2003 року. 

Суд розглядав цю справу у складі трьох суддів, крім головуючого Станіслава Мирошниченка були ще Тетяна Барицька та Надія Губенко.                                 

"Житло-буд" належить Івану Куровському, він намірився спорудити на Кловському схилі, що по вулиці Шовковичній, стометровий будинок. Місцеві мешканці виступили проти. Вони зверталися до різних інстанцій і врешті Вищий Господарський суд України поставив крапку у тривалій боротьбі лікарів і громадян міста, визнавши незаконність рішення Київради. У заключному документі суду було зазначено - "Рішення остаточне, перегляду не підлягає".

Верховний суд України, куди звернувся потерпаючий забудовник, касаційну скаргу до розгляду не прийняв. Але вже третього грудня він офіційно звернувся до Вищого господарського суду з заявою про необхідність перегляду вже закритої справи на підставі "нововиявлених обставин".

20 грудня Верховний суд ухвалив рішення про прийняття заяви "Житло-Буд" до касаційного впровадження.

Активісти стверджують, що ні лікарня, ні Інститут фізіології Богомольця (що межує з лікарнею і також постраждає при зведенні новобудови), які є учасниками судового розгляду, не одержали тексту заяви позивача.

Також від участі у справі відсторонили юристів, які вели її з боку лікарні на протязі всіх останніх років  і мають повну інформацію про усі стадії процесу.

"Свідомо"



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: