ТЕМА

МВС: відтепер журналісти знатимуть більше і швидше

17 января 2011 | 13:24

Прес-служба МВС розпочинає роботу із запитами журналістів відповідно до нового закону про публічну інформацію.


Після ухваленні Верховною Радою Закону «Про доступ до публічної інформації» та підписання документа Президентом, закон набуде законної сили. Згідно з його нормами передбачено надання інформації за журналістськими запитами упродовж п‘яти робочих днів ( наразі для цього передбачено  30 днів). Незважаючи на те, що ці норми почнуть діяти через три місяці, ДЗГ МВС України вже зараз вирішило організувати роботу з журналістськими запитами відповідно до нових норм. В свою чергу, Департамент зв‘язків з громадськістю розраховує на розуміння і підтримку журналістів в запровадженні цих новацій, аби більш ефективно організувати роботу щодо надання інформації та при її підготовці мінімально відволікати фахівців МВС від виконання основних завдань та функцій.

Просимо звертати увагу на правильність оформлення журналістського запиту. У цьому документі повинно бути вказано прізвище, ім‘я та по батькові запитувача, чітко викладено питання, на яке бажаєте отримати відповідь. Обов‘язково вкажіть дані контактної особи, її телефони (а також по можливості електронну адресу). Інформаційний запит, оформлений належним чином ( на бланку ЗМІ, з реєстраційним номером, підписами ), для прискорення отримання відповіді можна надсилати на факс Департаменту зв‘язків з громадськістю – (044) 254-96-34 (працює в автоматичному режимі). Переконатися в отриманні запиту, а також дізнатися прізвище працівника ДЗГ, який надалі працюватиме над збором відповідної інформації з інших підрозділів МВС, можна в  канцелярії Департаменту за тел.  - (044) 256-16-22. 

Також ми плануємо організувати можливість безпосереднього спілкування представників ЗМІ з фахівцями підрозділів МВС для прискорення надання інформації, яка не потребує тривалого часу для підготовки та узагальнення. Зокрема, вважаємо за необхідне збільшити відсоток інформаційних запитів, за якими відповіді надаються телефоном.

 

ДЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

by Steve McCurry. Камбоджа

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: