ТЕМА

Затримано дезертира, який сім років переховувався від слідства за кордоном

21 января 2011 | 13:01

Військовою прокуратурою Деснянського гарнізону (ВП ЦРУ) відновлено досудове слідство у кримінальній справі стосовно громадянина України, який 7 років переховувався від слідства на території сусідньої країни. Козелецький районний суд Чернігівської області задовольнив подання військової прокуратури і обрав мірою запобіжного заходу взяття під варту.


         Встановлено, що затриманий проходив службу у військовій частині Деснянського гарнізону на Чернігівщині. В перший місяць служби солдата засудили за скоєння злочинів передбачених ч. 1 ст. 407 та ч.2 ст. 410 (самовільне залишення військової частини або місця служби та викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
В лютому 2004 року військовим прокурором Деснянського гарнізону була порушена кримінальна справа щодо солдата П., за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 406 та ч.1 ст. 408 (Порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості та дезертирство) Кримінального кодексу України. Встановлено, що від його дій постраждало п’ятеро осіб. Щоб уникнути відповідальності за скоєне рядовий П. учинив втечу (дезертирство) із в/  ч.
Утікача оголосили у міждержавний розшук. Від вітчизняної Феміди дезертир переховувався сім років. У січні 2011 року в результаті слідчо-оперативних заходів гр. П. був затриманий на кордоні з Росією військовими правоохоронцями Харківського прикордонного загону за сприяння військової служби правопорядку.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Бриджит Бардо

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: