ТЕМА

Солдат помер від менінгіту

21 января 2011 | 17:39

Військовою прокуратурою проводиться перевірка обставин смерті солдата у військової частини на Чернігівщині.


Вранці 17 січня 2011 року до військової прокуратури Деснянського гарнізону, від чергового лікаря військової частини, що розташована в селещі Десна, Козелецького району, Чернігівської області, надійшла інформація про смерть військовослужбовця строкової військової служби Дячука Станіслава Михайловича 9 березня 1992 року народження, уродженця м. Красноград, Харківської області. Юнак був призваний на військову службу в листопаді 2010 року, і проходив її курсантом навчальної механізованої роти.   

          Встановлено, що 15 січня 2011 року вранці солдат Дячук С.М. звернувся до медичного пункту військової  частини зі скаргами на головний біль, високу температуру та загальну слабкість. Він був оглянутий черговим лікарем військової частини та госпіталізований до інфекційного відділення вказаної військової частини з діагнозом ГРЗ (гостре респіраторне захворювання) дихальних шляхів.

Вранці наступного дня, за наслідками проведеного медичного огляду, у солдата встановлено діагноз «Менінгококова інфекція. Гнійний менінгококовий менінгіт». За таких обставин траспортування хворого забороняється. Тому з Києва  до військової частини прибула бригада лікарів Головного військового клінічного шпиталю аби надати допомогу у лікувані солдата.

Вжиті реанімаційні заходи позитивного результату не дали і 17 січня 2011 року о 9 годині 20 хвилин констатовано смерть Д.

За даним фактом військовою прокуратурою Деснянського гарнізону проводиться перевірка в порядку ст. 97 КПК України.

          

        У січні цього року направлена до суду кримінальна справа порушена ВП Деснянського гарнізону стосовно військового лікаря, підполковника медичної служби військового шпиталю військової частини, розташованого у смт. Десна Козелецького району Чернігівської області. Кримінальна справа була порушена за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст.425 (Недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки). Покарання за цей злочин передбачене у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 7-ми років.  

 

         Зазначені вище питання військовою прокуратурою взято на особливий контроль. Кожна така подія розглядатиметься, як надзвичайна.

 

Прес-центр військової прокуратури Центрального регіону України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: