ТЕМА

Правники вимогають звільнення голови Вищого суду

24 января 2011 | 14:46

Правління Асоціації правників України вказує на порушення закону Головою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.


КИЇВ — 20 січня 2011 року. Правління Асоціації правників України звернулося із заявою до Вищої ради юстиції України ініціювати та внести подання до Верховної Ради України про звільнення судді Фесенка Леоніда Івановича з посади Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, з підстав, передбачених пунктами 4, 5 частини п'ятої статті 126 Конституції України (порушення суддею вимог щодо несумісності, порушення суддею присяги).

За повідомленнями засобів масової інформації, Голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Леонід Фесенко продовжує виконувати повноваження народного депутата України, що є порушенням вимог щодо несумісності.

Ігнорування суддею Л.І. Фесенко вимог щодо несумісності у вигляді активної політичної діяльності є прикладом свідомого порушення закону. В таких діях судді Л.І. Фесенка вбачається порушення суддею вимог щодо несумісності (пункт 4 частини п’ятої статті 126 Конституції України) та присяги судді (пункт 5 цієї ж частини Конституції України), що є безумовною підставою для його звільнення.

З повним текстом заяви, Ви можете ознайомитись за цим посиланням.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: