ТЕМА

З України до США депортували власника київського стріп-клубу

28 января 2011 | 11:53

З України видворено американського громадянина з українським минулим, якого у США за тяжкі злочини заочно засудили до 65 років увязнення.


З України видворено 55-річного Веніаміна Гонікмана - американського громадянина, який  по лінії Інтерполу розшукувався правоохоронними органами США за вчинення тяжких злочинів, таких як торгівля людьми, відмивання грошових коштів, вимагання тощо. Для відбування покарання він у супроводі співробітників ФБР вилетів рейсовим літаком  з аеропорту «Бориспіль» до Нью-Йорка.

Це стало можливим завдяки успішно проведеній спільній операції   працівників Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС, УБОЗ і ДАІ Київської області, НЦБ  Інтерполу в Україні та ФБР США.

За повідомленнями деяких інтернет видань Веніамін Гонікман перебуває на четвертій позиції в десятці найбільш розшукуваних Сполученими Штатами нелегалів.

Встановлено, що в 90-х роках у  Києві згаданий громадянин був засуджений за розбещення неповнолітніх. Після звільнення він емігрував до США, а згодом отримав громадянство цієї країни. Там цей чоловік разом з іншими особами створив фірму, яка слугувала прикриттям для операцій з торгівлі людьми. Вони контрабандним шляхом доставляли жінок до США, відбирали у них паспорти і зухвало знущались над ними та експлуатували. Шляхом погроз фізичної розправи, ізоляцією від родичів,  зловмисники змушували полонянок працювати екзотичними танцівницями.

Також за інформацією правоохоронців, фігурант засвітився і у Греції. Там він має обвинувачення, пов’язані з вибуховими пристроями. Зловмисник погрожував сім’ям, потерпілим від торгівлі людьми.

У 2006 році поліція США оголосила «бізнесмена»  у розшук, після чого він втік  до України, незаконно отримав український паспорт та  відкрив у Києві  стрип-клуб…

Проте, днями за матеріалами перевірки ГУМВС України в місті Києві було скасовано рішення про набуття Гонікманом  громадянства України, через обман, надання завідомо неправдивих відомостей, приховування факту скоєння злочинів та розшуку правоохоронними органами США. 

У Сполучених Штатах  на нього чекає 65 років тюремного ув’язнення.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

11 августа. Киев. На пресс-конференции министра Юрия Луценко біло тесно от журналистов и микрофонов. Главный мессадж Луценко: в Кабмине под предводительством Януковича ему "будет работать неприятно", но он останется, "чтобы продолжить борьбу". Пресса, кажется, такой выбор одобрила.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: