ТЕМА

Міліція заперечує побиття псевдожурналіста

31 января 2011 | 19:07

Спеціальна комісія УМВС в Полтавській області проводить ґрунтовну перевірку інформації, оприлюдненої в мережі Інтернет щодо «побиття журналіста». Перевірка фактів, викладених у зверненні Юрія Стеценка з приводу «побиття працівниками міліції», перебуває на особливому контролі керівництва полтавської міліції. Фахівці спеціальної комісії УМВС наразі проводять ґрунтовну перевірку інформації на предмет її достовірності та зясовують детальні обставини події, результати якої здобудуть адекватну юридичну оцінку.


Наразі встановлено, що 15.12.2010 року слідчим з особливо важливих справ СУ УМВС України у Полтавській області старшим лейтенантом міліції Фоменком О.В. було дано доручення в порядку ст.114 КПК України співробітникам карного розшуку Полтавського міського управління провести оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення свідків та очевидців крадіжки особистого майна двох громадян, де одним із фігурантів  є Стеценко Ю.І.

28 січня 2011 року приблизно о 16 годині 30 хвилин, перебуваючи у службових справах, оперативні працівники біля будинку № 6 по вулиці Стешенка, у місті Полтаві, помітили громадянина Стеценка Ю.І. та на виконання вищевказаного доручення запросили останнього прослідували до міського управління для надання пояснень по справі.

Як і належить, на першому посту Полтавського МУ черговий о 17 годині записав Юрія Стеценка до журналу відвідувачів з відміткою про час  прибуття. Після надання пояснень стосовно відомих йому обставин в кримінальній справі, Юрій Стеценко повернувся на цей же пост чергової частини ПМУ, власноруч розписався у книзі відвідувачів, засвідчивши, що претензії до працівників міліції у нього відсутні, і о 18 годині 5 хвилин покинув будівлю.

Через годину, о 19 годині 5 хвилин за телефоном «102» до чергової частини Полтавського МУ УМВС України в Полтавській області надійшло повідомлення від громадянина Стеценка про те, що його побили працівники міліції. Під час розмови з черговим офіцером Октябрьського РВ, куди був переведений виклик оператором «102», чоловік повідомив, що знаходиться біля торгівельного центру «Конкорд» по вул. Фрунзе та погодився прибути до чергової частини райвідділу для подачі відповідної заяви. Однак Стеценко до чергової частини не з‘явився, а звернувся до травмпункту 1-ї ПМКЛ зі скаргами на погіршення самопочуття.  Із пояснень лікаря-хірурга Гринь О.М. та лікаря-травматолога Родина В.А., у зв’язку із тим, що у Стеценка не було виявлено видимих пошкоджень, а він лише скаржився на болі голови та живота, йому було рекомендовано звернутися для подальшого обстеження у 2-гу міську лікарню.

З метою негайного реагування на повідомлення керівництвом ПМУ було здійснено виїзд в травмпункт, де проведено зустріч з заявником, під час якої в нього взято першопочаткові пояснення.

 Після огляду в травмпункті Юрій Стеценко о 22-й годині звернувся за медичною допомогою в 2-гу міську лікарню Полтави, де був госпіталізований для обстеження у зв’язку зі скаргами на головний біль та болями у животі.

На даний час прокуратурою міста Полтави призначено проведення судово-медичної експертизи, яка наразі триває.   

Також наразі немає жодного підтвердження того, що Юрій Стеценко є журналістом, хоча в ЗМІ було поширено інформацію про те, що він є «працівником регіонального представництва 5-го каналу в Полтаві». Зокрема, в телефонній розмові  місцевий представник 5-го каналу у регіоні Олена Орлова та регіональний редактор 5-го каналу Євген Ходуненко офіційно заперечили цю інформацію.

Слід зазначити, що Юрія Стеценка вироком Октябрьського районного суду від 7 жовтня 2010 року засуджено до 4 років позбавлення волі з іспитовим  строком на 2 роки за ч.3 ст. 190 «Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно- обчислювальної техніки» КК України. Зареєструвавшись у листопаді 2009 року продавцем на Інтернет-аукціоні, Юрій Стеценко впродовж року продавав користувачам Інтернету за електронні гроші, які надходили на його особистий рахунок, «віртуальну» оргтехніку. При цьому він заробив більше 20 тисяч реальних гривень, а дев’ятеро покупців придбаних товарів так і не отримали. Загалом 11 епізодів за 2010 рік. Окрім цього протягом 2010 року він затримувався працівниками міліції та притягувався до адміністративної відповідальності за порушення проживання без паспорта та без прописки, і за порушення прав на об’єкт інтелектуальної власності.

За заявою про вчинення неправомірних дій працівниками міліції щодо громадянина Юрія Стеценка начальником Полтавського МУ зібрані першочергові матеріали, які  31.01.2011 року о 15  годині направлено до прокуратури м. Полтави, яка також ретельно перевіряє цю інформацію.

Подальша інформація щодо результатів перевірки буде висвітлюватись на офіційному веб-сайті МВС України.

 

 

ДЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

На помойке вкуснее!

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: