ТЕМА

Перший власник стихійного ринку в Києві потрапив під суд

04 февраля 2011 | 12:17

Прокуратурою міста Києва закінчено розслідування та скеровано до суду кримінальну справу за обвинуваченням директора ТОВ «Воскресенський торговий центр» у перевищенні влади та службових повноважень, з вини якого завдано шкоду державі на загальну суму понад 370 тис. грн. (ч. 3 ст. 365 К України).


Як встановлено у ході досудового слідства, обвинувачений, виходячи за межі наданих йому повноважень, самовільно зайняв земельну ділянку площею 1 га для влаштування 142 тимчасових торгівельних споруд на перетині  вулиці Алішера Навої та бульвару Перова в Дніпровському районі столиці.

Зазначимо, що дана земельна ділянка відноситься до зони санітарної охорони та знаходиться в санітарно-захисній смузі магістральних водонесучих комунікацій. На ній забороняються всі види будівництва, крім реконструкції або розширення основних водопровідних споруд, а також розміщення будівель та споруд, безпосередньо не пов’язаних з подачею та обробкою води.

Більше того, директор торгового центу без будь-яких дозвільних документів незаконно зніс на ділянці зелені насадження, чим спричинив шкоду державі на суму понад 370 тис. грн. 

На виконання припису прокуратури Дніпровського району столиці Головним управлінням контролю за благоустроєм міста Києва уже розпочато демонтаж незаконно встановлених торгівельних павільйонів.

Крім того, прокуратурою району заявлено позови до Господарського суду міста Києва в інтересах Державного комітету України із земельних ресурсів та Державної екологічної інспекції в місті Києві щодо відшкодування завданих збитків.

Прес-служба Прокуратури міста Києва



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Эверест

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: