ТЕМА

Китайці подарували УБОЗу броньовик

06 февраля 2011 | 14:27

За оперативне розкриття зухвалого злочину харківський УБОЗ отримав в подарунок транспортний засіб БРДМ від представників Посольства КНР.


Четвертого лютого 2011 року відбулася зустріч делегації представників Посольства Китайської Народної Республіки на чолі з Першим Секретарем Посольства КНР в Україні Сюй Чжунсінь з начальником УБОЗ ГУМВС України в Харківській області підполковником міліції Дмитром Лазарєвим. Високі гості завітали до харківського УБОЗу із приємною місією: виразити щиру вдячність за оперативне розкриття зухвалого злочину – викрадення співвітчизниці з метою отримання за неї викупу.

 

Як вже раніше повідомлялось, 26 лютого 2010 року до Головного управління МВС України в Харківській області надійшло повідомлення про викрадення громадянки Китаю. Оперативним шляхом було встановлено, що вранці на вулиці до жінки підійшов невідомий чоловік, назвався працівником міліції та попросив пред’явити документи. У цей час з автомобілю, що стояв поруч, вийшов ще один незнайомець та заштовхнув потерпілу до автомобіля. Того ж дня чоловікові викраденої у Китай зателефонували з вимогою викупу за звільнення дружини у розмірі 2 000 000 китайських юанів (300 000 доларів США).

 

- В ході проведення спецоперації вранці 27 грудня 2010 року в місті Дніпропетровську працівниками спецпідрозділу «Сокіл» жінка була звільнена, - розповідає начальник УБОЗ ГУМВС України в Харківській області підполковник міліції Дмитро Лазарєв. - Стан здоров’я потерпілої задовільний. За скоєння цього злочину були затримані члени злочинного угрупування, які викриті у викраденні іноземки. На даний момент зловмисники затримані та знаходяться під вартою.

 

В оперативно-розшукових заходах по звільненню заручниці були задіяні працівники ГУБОЗ МВС та УБОЗ Харківської, Дніпропетровської, Миколаївської і Одеської областей.

Представники Посольства Китайської Народної Республіки на знак пошани мужнім працівникам міліції передали від китайських громадян Управлінню по боротьбі з організованою злочинністю бойовий транспортний засіб БРДМ. Тож тепер із покращенням технічного забезпечення працівники міліції мають змогу більш ефективно боротися зі злочинністю.

- Я хочу виразити велику подяку від імені нашого посольства та нашого народу усім працівниками міліції, не тільки Харківської області, але й всієї України, за те, що вони так оперативно розкрили злочин, вчинений стосовно нашої громадянки, - розповідає Перший Секретар Посольства КНР в Україні Сюй Чжунсінь. - Хочу сказати, що в цій справі працівники міліції Харківської області виявили високий професіоналізм, почуття відповідальності перед суспільством, в котрий раз довели, що з честю високо несуть звання працівника міліції.

 

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: