ТЕМА

УБОЗ викрив рейдерів, керованих директором товарної біржі

07 февраля 2011 | 14:46

На Запоріжжі працівники УБОЗ знешкодили злочинну організацію рейдерів, які завдали збитків на суму понад 36 мільйонів гривень.


Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області припинили діяльність учасників злочинної організації, які з 2007 року займались рейдерськими захопленнями підприємств на території Запоріжжя та інших областей. Організував та очолив злочинну організацію засновник та президент однієї з відомих товарних бірж. Також до її складу увійшли двоє директорів низки фіктивних комерційних структур, третейський  суддя, двоє арбітражних керуючих та один непрацюючий – усі мешканці Запоріжжя.

Використовуючи різноманітні шахрайські схеми, через «власний» постійно діючий при Біржі третейський суд, шахраї оформляли «права власності» на привабливі об’єкти, як на організатора ЗО, так і на підставних осіб. Документи підробляли шляхом внесення змін до редакції типового договору. Зокрема, майже у 20-ти договорах про надання послуг  підприємствам були внесені третейські записи без відома другої сторони - підприємства.

В ході документування діяльності ЗО оперативники УБОЗ встановили причетність її учасників до низки рейдерських захоплень та замахів на заволодіння вісьмома підприємствами різної форми власності або їх майном. Крім того рейдери намагались привласнити залогове майно п’яти комерційних банків та відібрали декілька квартир у мешканців Запоріжжя.

         Сума матеріальних збитків, заподіяних учасниками ЗО, становить понад 36 мільйонів гривень. На сьогодні відшкодовано 35 мільйонів 570 тисяч гривень, накладено арешт на майно обвинувачених у розмірі 70 мільйонів 740 тисяч гривень.

         Слідством встановлена причетність фігурантів до 19 злочинів.Відносно нихСлідчим управління ГУМВС України в Запорізькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.2 ст.366 (службове підроблення) та ч.3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

         Наразі кримінальна справа направлена до суду.  

Прес-служба ГУБОЗ МВС України  



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: