ТЕМА

На Житомирщині затримали бізнесмена рабовласника

10 февраля 2011 | 17:24

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області викрили бізнесмена, який на своєму підприємстві по обробці граніту незаконно експлуатував нелегальних мігрантів.


Встановлено, що у жовтні 2010 року в місті Києві цей директор познайомився з іноземкою на ім’я Фатіма та дізнався від неї, що вона знає чотирьох нелегальних мігрантів з однієї з азійських країн, яким вкрай  необхідна робота.

Скориставшись нагодою, бізнесмен через нову знайому запропонував чотирьом нелегалам працевлаштуватись у нього на фірмі офісними  працівниками. При цьому він пообіцяв найманцям належну оплату праці та інші привілеї робітників його фірми.

Проте, не так сталось, як гадалось. Про справжні рабські умови праці мігранти дізнались з першого ж дня роботи.  Протягом майже чотирьох місяців директор підприємства змушував  їх працювати  у якості різноробочих при обробці граніту, заробітну платню не виплачував, належний відпочинок та харчування не організовував.

За даним фактом слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за  ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода  щодо  людини) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі.
На теперішній час слідством встановлюється особа жінки, яка завербувала іноземців, повідомивши їм неправдиві дані щодо умов праці на вказаному підприємстві. 

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Одесса. Чисто конкретно!

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: