ТЕМА

Звіряче побиття засудженого в колонії

12 февраля 2011 | 10:11

Звернення до державних посадовців і журналістів з приводу жорстокого побиття засудженого Стрижевської виправної колонії №81.


       Як стало відомо з неперевірених, але різних джерел сьогодні 11 лютого 2011 року приблизно об 11 годині в виправній колонії №81 село Стрижавка Вінницького району Вінницької області представниками адміністрації закладу був жорстоко побитий засуджений 3-го відділення Котолупенко Віктор, який хворіє на ВІЛ-інфекцію.

Вказаний засуджений був побитий прапорщиком Пічугіним. При чому сам прапорщик спровокував це побиття, він почав публічно принижувати засудженого з застосуванням непристойних висловлювань:"бидло, півень і таке інше" засуджений у відповідь наголосив "не дозволяйте собі застосовувати зайві речі". Після цього Котолупенка, прапорщик Пічугін примусово повів на вахту, де засудженого жорстоко по звірячому побили,  вже були присутні й інші прапорщики, але їх прізвища поки що не відомі. Але прапорщик Пічугін най активніше катував засудженого. Потім  знепритомного і скривавленого Віктора виносили із приміщення вахти і сховали в медичній частині колонії де  він зараз знаходиться і є всі підстави вважати, що Котолупенку прапорщиком Пічугіним та іншими представниками персоналу виправного закладу були спричинені тілесні ушкодження.

Крім того Котолупенко потребує негайної медичної допомоги, як хворий на ВІЛ-інфекцію.

Також нам стало відомо, що в колонії №81 останнім часом почастішали випадки побиття засуджених представниками адміністрації установи.

Харківська правозахисна група закликає органи прокуратури, Державної пенітенціарної служби активно відреагувати на факти порушення прав людини в виправній колонії №81, ретельно перевірити факт побиття засудженого Котолупенка Віктора, вжити адекватних заходів державного реагування.



комментарии [1]

28.02.2011 15:22     Antey Однобоко здесь все представлено, администрация колонии виновата, прапорщик виноват, осужденный святой, правозащитник лучший в Украине. Рекомендую ознакомиться с альтернативной версией http://zonaua.ucoz.org/news/incident.../2011-02-28 -23.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Учасниця мітингу, присвяченого 16-й річниці Всесоюзного референдуму 1991 р., тримає в руках карточку з написом «Україна без Ющенка» біля Постійного представництва Президента України в Криму в Сімферополі (Крим) у п'ятницю, 16 березня 2007 р. У мітингу брали участь близько сотні прихильників Партії регіонів, партії «Російський блок» та Російської общини Криму. Під гуркіт каструль, мисок та ложок пікетувальники вимагали від керівництва країни відродження союзу з Росією. Фото Олексія Сувірова

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: