ТЕМА

Прокуратура Києва відмінила будівництво на території музею Пірогово

25 февраля 2011 | 12:51

Прокуратурою міста Києва опротестовано рішення Київської міської ради від 29 квітня 2010 року щодо відведення земельної ділянки у власність обслуговуючому житловому кооперативу «Тарасівець» площею 45 га для житлового будівництва на вулиці Лауреатській у Голосіївському районі столиці.


У ході прокурорської перевірки встановлено, що відведення даної ділянки здійснено з порушенням земельного законодавства, зокрема за рахунок особливо охоронюваних територій – зони охоронюваного ландшафту Державного музею народної архітектури та побуту України (Музей під відкритим небом Пирогово).  

Окрім того, більша частина території знаходиться в зоні нагляду Державного об’єднання «Радон», на якому зберігаються небезпечні радіоактивні відходи, а також розташована безпосередньо біля полігону відходів та сміттєпереробного заводу «Грінко», що унеможливлює здійснення на ній безпечного житлового будівництва.

Нагадаємо, що прокуратурою Києва 21 лютого 2011 року було опротестовано рішенням Київської міської ради, яким передано ТОВ «Росичі-Сервіс» земельні ділянки загальною площею понад 100 га за рахунок цінних природних об’єктів: озеленених територій загального користування та прибережних захисних смуг річки Десенка. 

Крім того, прокуратурою столиці, з метою попередження вилучення зазначених земельних ділянок з власності територіальної громади міста, уже скеровано лист до Головного управління земельних ресурсів КМДА про зупинення виготовлення правовстановлюючих документів на ці ділянки.

 

Прес-служба Прокуратури міста Києва



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Шипот-2009. Олдовый и хипповки.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: