ТЕМА

В Україну екстрадовано замовника вбивства директора «4room»

23 марта 2011 | 17:25

В Україну екстрадовано замовника убивства директора столичного торгівельного центру «4room». Про це, під час зустрічі із журналістами, заявив Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов.


Міністр нагадав присутнім, що цей резонансний злочин стався ще у жовтні 2009 року. Тоді, в обідню пору, біля входу до торгівельного центру було вбито директора магазину та двох працівників спецпідрозділу «Титан», які охороняли бізнесмена.

Один із правоохоронців, будучи, тяжко пораненим, все ж таки зміг відкрити вогонь по зловмисникам та поранити одного із них. Внаслідок поранення, той був змушений тікати на автомобілі та невдовзі потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. Там його і затримали працівники міліції. Проте, від отриманих поранень він помер у лікарні. Затриманий виявився громадянином Вірменії.

За кілька днів на території Житомирської області, правоохоронці затримали співучасника цього злочину, який також є громадянином цієї ж держави.

У ході розслідування кримінальної справи, оперативники встановили, що замовником цього жахливого вбивства є громадянин Вірменії. Він, використовуючи підроблені документи, незаконно отримав громадянство Російської Федерації та проживав у Москві. Мотив – гроші, зокрема розподіл часток у власності торгівельного центру «4room».

- Як повідомили нам спецслужби Росії, замовник убивства є лідером одного із злочинних угруповань яке займалося вимаганнями, а також викраденням громадян з метою отримання викупу. Ця людина має широкі зв’язки як у Росії, так і на території нашої держави не тільки у кримінальному світі, а й серед посадовців, у тому числі і в правоохоронних органах, - розповів Анатолій Могильов.

У липні минулого року в результаті спільних дій працівників карного розшуку України та Росії, замовника було затримано у місті Казань, республіки Татарстан Російської Федерації. Під час затримання він намагався видати себе за свого молодшого брата, використовуючи його документи. Прокуратура Росії видала дозвіл на його екстрадицію.

- Цей чоловік має величезний фінансовий потенціал. Він одразу найняв цілу групу адвокатів, які упродовж 8 місяців допомагали подавати йому безліч скарг до суддів, намагаючись скасувати таке рішення. Проте 16 лютого 2011 року Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішення про екстрадицію його до України. Суд признав незаконним набуття ним громадянства Росії. Так, як ця особа мала також громадянство України та вчинила злочин на території нашої держави, його було повернуто сюди, - зазначив Анатолій Могильов.

18 березня замовника цього кричущого злочину було доставлено до України. Його передали на кордоні із Російською Федерацією у Харківській області. Наразі, суд обрав зловмиснику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

- Так, завдяки злагодженій роботі правоохоронців, нам вдалося затримати для притягнення до відповідальності одного із найнебезпечніших злочинців на просторах колишнього Радянського Союзу. Перебуваючи під вартою, він усіляко намагається перешкоджати слідству, використовуючи свої зв’язки у правоохоронній системі. Проте українські слідчі та оперативники намагаються якнайшвидше завершити розслідування цієї справи та передати її до суду. Для нас це є справою честі. Адже крім власника магазину, загинули працівники міліції, які його охороняли. Екстрадиція замовника вбивства директора «4room» - успіх міліції, не дивлячись на її корупційні складові, які, нажаль, у нас ще існують – наголосив Анатолій Могильов.

 

ДЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Модель демонструє костюм від дизайнера Олександра Васильєва під час показу Man's Fashion Day в рамках Ukrainian Fashion Week в Києві в понеділок, 16 жовтня 2006 р. Фото Сергія Светлицького

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: