ТЕМА

ДАІ знов дали команду мінятися

31 марта 2011 | 20:32

Анатолій Могильов: «Завдання працівників ДАІ - попередити дорожньо-транспортні пригоди не шляхом покарання, а проведенням профілактичних бесід із водіями».


На сьогоднішній день робота працівників Державтоінспекції викликає чимало нарікань у жителів України, про це розповів журналістам  під час прес-конференції  Міністр  Анатолій Могильов.   

- Ця тема досить нагальна, і тому всі необхідні реформи щодо ДАІ ми обов’язково проведемо, - наголосив Міністр. - Ми наразі відпрацьовуємо Наказ по лінії ДАІ, який буде регламентувати діяльність працівників Державтоінспекції.

За словами Анатолія Могильова, робота ДАІ буде проходити на стаціонарних постах, які наразі необхідно відновлювати  по всій Україні. На цих постах працівники Державтоінспекції відстежуватимуть автомобілі, які рухаються, у разі необхідності їх можна буде зупинити та вжити відповідних заходів. До речі,  на ділянках дороги між постами буде задіяний патрульний автомобіль ДАІ, який необхідно обладнати комп’ютером із базою даних про угони транспорту та відеокамерами.

- У разі виявлення під час руху грубих порушень Правил дорожнього руху будуть вживатися  заходи до тих водіїв, які  їх порушують, а також передаватиметься інформація на найближчий пост, про те що водій цього транспортного засобу скоїв правопорушення.

Крім того, Міністр подякував тим людям, котрі записують на відео неправомірні дії працівників ДАІ.

- Це дуже правильний підхід, адже є громадянський контроль за діяльністю міліції. Наразі всіх працівників Державтоінспекції орієнтовано на те, що до водіїв необхідно ставитися так, як би Ви хотіли, щоб ставилися до Вас, - зазначив Анатолій Могильов.

Міністр переконаний, що з приводу порушень, які не призвели до аварійної ситуації  на дорозі, з водієм потрібно проводити профілактичну бесіду і попередити його про можливу адміністративну відповідальність за порушення Правил дорожнього руху.  І тільки у випадку, коли створюється аварійна ситуація, необхідно вживати більш жорсткі заходи.

  - На мою думку, нам необхідно змінити санкції адміністративного кодексу. А також вирішити питання про те, щоб штрафні санкції були чітко розписані, за керування транспортом у  нетверезому стані водія обов’язково позбавляти водійського посвідчення. У разі він керує автомобілем без водійського посвідчення – то приймати рішення про оплатне вилучення у нього автомобіля, тому що це засіб підвищеної небезпеки. Після цього на аукціоні автомобіль продавати, а 20 відсотків від його вартості відправити у бюджет.

Зокрема, Анатолій Могильов зупинився на питанні порядку роботи  працівників Державтоінспекції в містах. Для цього треба розробити схеми, щоб патрульні автомобілі ДАІ зупинялися, де стаються ДТП, великі затори, а також на ділянках дороги з підвищеною аварійністю для регулювання руху.

Крім цього, Міністр також наголосив на тому, що в роботі працівників Державтоінспекції необхідно виключити факти необґрунтованої зупинки автотранспорту.

- Останнім часом всі показники роботи ДАІ  були основані на тому, чим більше автомобілів зупиниш, тим більше протоколів, а це означає - працюєш краще.  На такій практиці необхідно ставити крапку. Завдання працівників ДАІ попередити дорожньо-транспортні пригоди не шляхом  покарання, а проведенням профілактичних бесід, - підкреслив Анатолій Могильов.

Працівники ДАІ та водії  зацікавлені в тому, аби на дорогах панував порядок.  Тому необхідно як у цивілізованих  Європейських країнах ввести інформування ДАІ, а  для цього є телефони довіри.

- Якщо ми будемо всі разом: і ДАІ і водії партнерами щодо наведення порядку на дорогах, то це буде нормально. Зараз ці всі накази відпрацьовуються і будуть погоджуватися в Мінюсті, щоб кардинально змінити схему несення  служби на маршрутах.  - Ми зараз відпрацьовуємо цей наказ і в найближчі дні він буде підписаний. Зрозумійте, якщо навіть цей наказ погоджений мною зі всіма, то  відразу поламати стереотип 22-х тисяч працівників Державтоінспекції не зможе, на це потрібен час.

 

 

ДЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: