ТЕМА

Профспілка правоохоронців: скорочення в МВС - передчасні й протизаконні

04 апреля 2011 | 08:55

За зверненням профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України Міністерством юстиції України надано розяснення що до реалізації Указу Президента України від 9 грудня 2010 року № 1085 « Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».


У листі, що надійшов від Мінюсту від 23.03.2011 року № 1591-0-26-11-18 роз’яснюється що на атестованих працівників органів внутрішніх справ України дія Указу Президента України не поширюється.

До того ж, відповідно до частини третьої статті 24 Закону України «Про міліцію» загальна структура та чисельність Міністерства внутрішніх справ України затверджується Верховною Радою України, а гранична чисельність центрального апарату – Кабінетом Міністрів України.

На даний час це юридично затверджено статтею 2 Закону України «Про загальну структуру і чисельність Міністерства внутрішніх справ України» та пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України від 7 березня 2007 року  №418 « Про затвердження граничної чисельності працівників центрального апарату Міністерства внутрішніх справ України».

Зважаючи на викладене, скорочення чисельності працівників органів внутрішніх справ було проведено в супереч вимогам чинного законодавства та є незаконним, оскільки такі дії можливі лише після внесення відповідних змін до Закону України «Про загальну структуру і чисельність Міністерства внутрішніх справ України» Верховною Радою України та відповідної постанови Кабінету Міністрів України .

Більш детальна інформація з цього питання викладена на веб-сайті Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України  www.papovs.at.ua

 

Профспілка атестована працівників

органів внутрішніх справ України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: