ТЕМА

Львів'ян примусять змінити пластикові вікна на дерев'яні

08 апреля 2011 | 09:04

Львівяни, які встановили у центрі міста пластикові вікна, мінятимуть їх на деревяні - А.Садовий.


Міський голова Львова Андрій Садовий на брифінгу із журналістам закликав львів’ян не жартувати щодо заміни дерев’яних вікон на пластикові у центральній частині міста у зоні ЮНЕСКО, повідомляє кореспондент УНН.

«Я застерігаю львів’ян від самовільною заміни вікон, адже навіть ті, які вже це зробили, будуть змушені виламати пластикові вікна і встановити назад дерев’яні», - повідомив мер Львова. За його словами, зараз у судах перебуває понад 50 справ щодо встановлення пластикових вікон у будинках-пам’ятках архітектури.

«На сьогодні є більш жорстке покарання, зокрема і кримінальна відповідальність, за нищення пам’яток архітектури. Тому я б не радив нікому сьогодні, особливо у зоні ЮНЕСКО, міняти дерев’яні вікна на якісь інші, зокрема на пластикові. Не вигідно це робити і з економічної точки зору. Часто вікна з пластику служать не довго. А дерев’яні – стоять по 100-150 років. Але чомусь їх викидають, щоб поставити пластикові на 5 років. Також псується фасад будинку. Сьогодні діє програма міської ради, зокрема управління охорони історичного середовища, та Німецького товариства технічної співпраці з реставрації вікон, яка передбачає співфінансування виконання цих робіт, тому просто закликаю та прошу львів’ян звертатись у наше управління охорони історичної спадщини», - сказав мер Львова.

Програма співфінансування полягає у тому, що 60% вартості робіт сплачує GIZ, 20% - місто і ще 20% - мешканці.

«Це є успішний і якісний проект і багато львів’ян вже скористалися ним, щоб відреставрувати дерев’яні брами чи вікна і навіть дерев’яні сходи. Реставрація дерев’яних вікон буде дешевшою, ніж заміна їх на пластикові. І не буде проблем з судами, не муситимуть потім мешканці через рішення судів демонтовувати пластикові вікна. А усі, хто у центральній частині міста поміняв дерев’яні вікна на пластикові, змушений буде знову змінити їх на дерев’яні. Вікна мають відповідати і колористиці, і самій структурі фасаду будинку. Тому я б нікому не радив з цим жартувати. Ті, хто встиг помилитися, понесе збитки. Ті, хто це ще тільки планує це робити, слід звернутися в управління охорони історичного середовища», - додав мер Львова.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Первомайская демонстрация в Барселоне.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: