ТЕМА

Прокуратура допоможе киянам заробити на каналізації

20 апреля 2011 | 14:00

Прокуратура столиці зобовязала ПАТ «АК «Київводоканал» стягнути з підприємств недоотримані кошти місцевого бюджету.


Як уже повідомлялося, органами прокуратури міста Києва проводяться перевірки з питань додержання вимог водного законодавства місцевими органами виконавчої влади, санітарно-епідеміологічної служби м. Києва, підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності при використанні, охороні та відтворенні водних ресурсів, екологічного стану водних об’єктів, дотримання умов скидання стічних вод та відходів у річки та водойми, правил користування водозабірними спорудами, призначеними для задоволення питних та інших потреб населення, стану утримання, експлуатації каналізаційних та водопровідних мереж.

За першими результатами перевірок, прокуратурою міста Києва 06.04.11 внесено припис голові правління ПАТ «АК «Київводоканал» з вимогою усунути порушення Водного кодексу України.

Встановлено, що ПАТ «АК «Київводоканал» (в порушення вимог ст. ст. 8, 76, 95 Водного кодексу України та Правил  приймання  стічних вод абонентів у систему каналізації міста Києва, затверджених розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 04.08.2009) не нараховувало понад двадцяти суб’єктам господарської діяльності  плату за скидання до міської каналізації стічних вод з перевищенням допустимої концентрації забруднюючих речовин на загальну суму 18,3 млн. грн.

В результаті, бюджет міста Києва недоотримав  3,6 млн. грн., а саме підприємство 14,6 млн. грн., які повинні були бути спрямовані на розвиток та утримання каналізаційної мережі у столиці.

 

Прес-служба прокуратури міста Києва



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Вєрка Сердючка (Андрій Данилко) під час зйомок свого нового ток-шоу, в Києві, 10 вересня 2008 р. За сюжетом Шоу Вєрки Сердючки Вєрка з мамою виступають в ролі привітних господинь, випитуючи у гостей найцікавіші новини. Тепер співачка запрошуватиме гостей до шикарного заміського будинку. Фото Сергія Светлицького

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: