ТЕМА

Прокуратура знайшла ще 2,1 Га вкраденої землі в Пущі Водиці

20 апреля 2011 | 16:50

Прокуратурою Оболонського району столиці до Господарського суду міста Києва предявлено позов в інтересах держави в особі Київської міської ради про зобовязання юридичної особи - порушника земельного законодавства повернути Київській міській раді земельну ділянку площею близько 2,1 гата привести її в придатний для використання стан, а також стягнення завданої шкоди у розмірі понад 141 тис. грн.


Позов подано за результатами перевірки, яку провела прокуратура району спільно з фахівцями Головного управління Державного агентства земельних ресурсів у м. Києві щодо додержання вимог земельного законодавства у Пуща-Водицького лісництві Комунального підприємства «Святошинське лісопаркове господарство».

Як встановлено, одним з комерційних товариств без будь-яких правовстановлюючих документів самовільно зайнято зазначену ділянку на вул. Селянській, яка є державною власністю та відноситься до земель лісового фонду.

Київською міською радою рішення про передачу цієї ділянки або надання її у користування (оренду) не приймалось, що підтверджується відсутністю у товариства правоустановчого документу на землю.

Відповідно до розрахунку, обчисленого Держземінспекцією у м. Києві на підставі «Методики визначення  розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.07.07, розмір шкоди складає понад 141 тис. грн.

 

Прес-служба Прокуратури міста Києва



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Фото Reuters. Очевидно, фото сделано на мобильник. Масштаб разрушений после взрыва на Саяно-Шушенской ГЭС не требует комментариев. По последним данным, полученным информационным центром "Сибирь" от МЧС РФ, количество погибших увеличилось до 10 человек, сообщает "Интерфакс".

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: