ТЕМА

Справу, що вів вбитий київський суддя, відкладено

26 апреля 2011 | 10:01

Суд, що мав відбутися через три дні після вбивства судді Зубкова, відкладено на четвер 28 квітня.


Апеляційний суд міста Києва вже двічі відкладав слухання зі скандальної справи проти активістів з вул. Гончара за позовом ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» (Fresco Sofia, будівництво на Гончара, 17-23). На перше засідання не з’явилися представники забудовника, друге мало відбутися 24 березня 2011 року, але його також було відкладено. 21 березня було жорстоко вбито суддю С.Зубкова, що вів справу проти активістів будівництва на Гончара, 17-23 і виніс рішення на користь мешканців.

 

Справа за позовом ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» проти п’яти мешканців вулиці Гончара має розглядатися о 9.30, 28 квітня Апеляційним судом міста Києва (вул. Солом´янська, 2-А), під головуванням судді А.Чобіток. Відбудеться судове засідання цього разу чи судді знову знайдуть привід його відкласти?

 

Судові переслідування мешканців забудовником тривають вже більше двох років. Попри три програні забудовником процеси, ТОВ «Інвестиційно-будівельна група», що будує біля Софії Київської елітний житловий комплекс з двоповерховим підземним паркінгом (Fresco Sofia),  вчетверте подав у суд на активістів. Забудовник хоче стягнути з мешканців 560 тисяч гривень за те, що вони під час акції протесту нібито зруйнували залізобетонний паркан. Крім того, ТОВ  «Інвестиційно будівельна група» вимагає від суду визнати його право на будівництво «елітного» житлового комплексу.

 

Практика тиску на мешканців через постійні судові переслідування супроводжує будівництво на Гончара, 17-23 з першого його року. Ціль цих процесів – змусити мешканців припинити протести і легітимізувати будівництво, через яке об’єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Софія Київська та Києво-Печерська Лавра» може бути внесено до так званого «чорного списку» ЮНЕСКО. Виритий котлован, площею 0,32 га. вже призвів до підвищення рівня ґрунтових вод на території Софії, що загрожує фундаментам Собору.

 

Поки триває суд над мешканцями,  Інвестиційно-будівельна група продовжує інтенсивно будувати на Гончара.

 

Задля присутності камер під час судового розгляду справи, представники телебачення мають акредитуватися завчасно в апеляційному суді м.Києва.

 

Додаткова інформація:

http://saveoldkyiv.org/hotspot/fresco-sofia <http://saveoldkyiv.org/hotspot/fresco-sofia>
http://focus.ua/kiev/157158 <http://focus.ua/kiev/157158> http://infoporn.org.ua/2010/04/21/zhytelyamaktyvystam_s_ul_gonchara_naznachyly_fototehnycheskuyu_ekspertyzu_etot_sud_budet_vechnym <http://infoporn.org.ua/2010/04/21/zhytelyamaktyvystam_s_ul_gonchara_naznachyly_fototehnycheskuyu_ekspertyzu_etot_sud_budet_vechnym>

http://infocorn.org.ua/2011/03/22/u_kyyev_vbyly_suddyu_shevchenkvs'kogo_sudu_yakyi_vv_skandal'ne_budvnyctvo_na_gonchara <http://infocorn.org.ua/2011/03/22/u_kyyev_vbyly_suddyu_shevchenkvs'kogo_sudu_yakyi_vv_skandal'ne_budvnyctvo_na_gonchara>



комментарии [1]

27.04.2011 13:21     poma Судью Зубкова зарезали!!.Чем больше будут их резать тем честнее будут процессы и рефрма суда не нужна будут боятся гнева народа обиженногоИ таких судей большинство и решений незаконных тоже большинство грех конечно говорить но туда ему и дорога.А вот одиозный судья Харькова Бородин лично лишил меня и 37 чел квартир ушел работать простым судьёй Может найдётся добрая душа и тоже прирежет его вместе с судьёй Московского района оксёненко которая тоже в доле. А про судей и как они становятся судьями и за сколько можно -почитать в статье "30.03.10 | Расценки на услуги в нашем справедливом "народном" суде) веди выделенное в поисковик гугль
подробно описан и суммы и взятки и решения
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

by Steve McCurry. Нью-Йорк, 11.09.2001

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: