ТЕМА

Прокуратура прокоментувала знесення павільйонів "Лісового" ринку. Черговий ринок - "Юність"?

16 мая 2011 | 13:21

Виконуючи припис прокуратури Деснянського району столиці, Головним управлінням контролю за благоустроєм міста Києва розпочато демонтаж та вивезення незаконних тимчасових споруд, які розміщені в охоронних зонах на вул. Кіото поряд із станцією метро «Лісова». У ході прокурорської перевірки встановлено, що на кабельній лінії 10 кВ АК «Київенерго» в межах охоронних зон розташовані 53 торгівельні павільйони без наявності документів, що посвідчують право на земельну ділянку, та всупереч вимог Закону України «Про електроенергетику» і Правил охорони електричних мереж, затверджених Кабінетом Міністрів України.


Відповідно до акту Держінспекції промислової безпеки та охорони праці в хімічній промисловості та газовому господарстві встановлення малих архітектурних форм за вказаною адресою створюють загрозу життю та здоров’ю людей, оскільки 48 споруд в порушення Правил охорони електричних мереж розташовано уздовж траси підземного газопроводу на відстані менше двох метрів, 11 – безпосередньо на трасі.

Крім того, на ділянці в радіусі 20 м від входу (виходу) на станції метро «Лісова» незаконно влаштовано інших 14 МАФів, розташування яких суперечать вимогам Закону України «Про транспорт».

Прес-служба Прокуратури міста Києва

Від ТЕМИ.

Немає заперечень: зносити самовільно встановлені МАФи необхідно. Єдине, що дивує - це вибірковість дій прокуратури. Адже у тому самому районі, неподалік "Лісового" ринку діє найбільший у столиці будівельний ринок "Юність". Він працює із порушенням усіх можливих вимог: під дортами опор електромереж, впритул до автодороги й трамвайних шляхів, поруч із Лікарнею швидкої допомоги, із порушенням усіх санітарних та пожежних вимог. У разі НП, пожежі або стихійного лиха численних людських жертв не уникнути. Цікаво, чи вистачить натхнення й принциповості прокуратурі аби рушити далі у наведенні порядку із вуличними торговцями?..



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

фото Евгения Лауэра

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: