ТЕМА

МВС виборює право створення Слідчого комітету в структурі МВС

15 июня 2011 | 17:16

У Міністерстві внутрішніх справ України відбулася відеоконференція за участю керівного складу слідчих управлінь обласних підрозділів внутрішніх справ.


Головуючий на нараді начальник Головного слідчого управління МВС України генерал-майор міліції Василь Фаринник повідомив, зокрема, що з першого липня в Україні стартує експеримент, який триватиме рік. У його рамках буде змінена система підпорядкування слідчих підрозділів – вони будуть по вертикалі підпорядковані виключно Головному слідчому управлінню. Це буде першим кроком до створення в державі Слідчого комітету, покликаного забезпечити об’єктивне та якісне розслідування кримінальних справ.

Проведення експерименту дасть можливість на якісно новому рівні забезпечити дотримання вимог кримінально-процесуального законодавства щодо процесуальної самостійності та незалежності працівників слідства, розширити права керівників органів досудового слідства у вирішенні питань кадрового та матеріально-технічного забезпечення підпорядкованих підрозділів. Така організація роботи слідства покладає велику відповідальність на керівників та особовий склад, адже від того, наскільки вдало пройде експеримент, залежатиме у подальшому його впровадження в повсякденну діяльність.

Додаткового фінансування з Державного бюджету України реорганізація Головного слідчого управління і створення на його базі Слідчого комітету при МВС України не потребує, оскільки передбачається лише структурна та організаційна перебудова вже існуючих слідчих підрозділів в системі органів внутрішніх справ України у межах затвердженої загальної структури і чисельності МВС України.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

фото: официальная служба Президента США. Барак Обама в Овальном кабинете общается с Президентом России Дмитрием Медведевым.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: