ТЕМА

"В Україні є кримінальна еліта, але не духовна", - Юрій Шухевич

01 июля 2011 | 08:35

Зокрема, під час круглого столу в редакції "Інформатора" Герой України наголосив, що еліта в кримінальному світі - це злодії в законі та центраки.


"Якщо ж ідеться про нашу духовну еліту, то саме її немає. Але причини для цього є: стара еліта з тієї старої інтелігенції або емігрувала 1944 року в США, Канаду, Бразилію, Аргентину, Австралію чи Європу, або ж її було знищено. Відомо ж, що тих, які не втекли і боролися за Україну, спіткала страшна доля. На жаль, досі залишилися лише паростки від тієї потужної колись еліти, яка була в Галичині. Проте навіть вони не є затребуваними у суспільстві – їх відтісняють на узбіччя і затоптують. Це трагедія", - зазначив Юрій Шухевич.

На його думку, наше суспільство, на жаль, не цікавлять такі речі, як духовність. "У наших очах, тобто в очах суспільства, як є? Украв – молодець, а не зумів – дурний. Хіба не так? Як може формуватися еліта, якщо вона не затребувана? Не ті умови тепер. У нас пострадянське суспільство, так званий «совок». Ту вуздечку, яка була при «совітах», суспільство з’їло. Потім його відпустили на волю – от і утворилося у нас «гуляйполе». Тому й парламент в Україні все гірший, гірший і гірший – він не удосконалюється, а зовсім навпаки", - підсумував Юрій Шухевич.

Інформатор



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: