ТЕМА

Чиновники дослухалися до громадських активістів

04 июля 2011 | 16:42 , Ігор Луценко

Завтра, 5 липня о 14.00 руйнівники Щекавиці отримують припис про припинення будівельно-земляних робіт. На заході будуть присутні голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець і в.о. начальника ГУ Oхорони культурної спадщини Я.Діхтяря для вручення цього припису.


Потрібно наголосити, що цей припис ні в якому разі не є остаточною перемогою. Щекавицю взагалі не можна чіпати, навіть якщо на ній буде проведено необхідні археологічні роботи. Більше того, наявність припису не гарантує, що вночі чи нвіть удень забудовник не продовжуватиме розриття гори.

На прохання Бригінця Головне управління охорони культурної спадщини вивчило ситуацію на місці незаконного руйнування гори Щекавиця, що є археологічним заповідником, зоною регулювання забудови першої категорії, зоною охоронюваного ландшафту. В управлінні дійшли висновку , що роботи проводяться незаконно, оскільки археологічних досліджень на цьому місці не проводилось.

Зараз на зрізі Щекавиці навіть візуально помітно залишки давньоруського житла з піччю і господарськими ямами, але забудовники все це цинічно знищують.

В 2007 році Інститут археології погодив роботи будівельників в цьому місці за умови проведення археологічного дослідження, яке так і не було проведене.

PS У середу, 13-00 у РІА Новості (Станіславського 3 кв 50) буде круглий стіл за участі представників громадськості, котрі брали участь у 35-й сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у Парижі.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

УНН. 49 воспитанников Куряжской воспитательной колонии имени А.С.Макаренко получили аттестаты о среднем образовании. Всего в школе учится 154 воспитанника.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: