ТЕМА

Спеціалісти обговорили проблеми кримінальної юстиції в Україні

11 июля 2011 | 15:19

У приміщенні Українського національного інформаційного агентства «УКРІНФОРМ» відбувся круглий стіл на тему: «Кримінальна юстиція сьогодні».


Участь у зібранні взяли вчені-юристи, адвокати, правозахисники, політологи, дипломати, представники органів державної влади та громадських організацій.

Учасники круглого стола обговорили проблематику окремих аспектів кримінальної юстиції, зокрема дотримання прав і свобод людини і громадянина, необхідність запобігання їх порушенням, забезпечення рівності сторін у судовому процесі, створення такого інституту як суд присяжних тощо.

У рамках дискусії представник Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров ознайомив учасників дискусії з тим експериментом, що наразі триває у правоохоронному відомстві. Під час експерименту змінено систему підпорядкування слідчих підрозділів органів внутрішніх справ, аби забезпечити їхню процесуальну незалежність та покращити якість слідства. Це, у свою чергу, буде ще одним чинником, що запобігатиме порушенням прав і свобод людини і громадянина.

Крім того, представник МВС поінформував присутніх про зміну керівництвом відомства критеріїв оцінювання роботи органів та підрозділів внутрішніх справ, адже на даний час оцінка діяльності міліції здійснюється не за «паличним» принципом (який відображає лише збільшення або зменшення кількісних показників), а на основі багатьох об’єктивних факторів. Це дасть змогу підвищити рівень довіри громадян до роботи правоохоронців.

 

 

УЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

Полуостров Тарханкут, производственная база компании ЧЕРНОМОРНАФТОГАЗ. Идет изготовление и монтаж новой морской нефтегазодобывающей платформы.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: