ТЕМА

Альянс Майдан пророкує політикам армагєдець

08 августа 2011 | 16:51

... якщо ті негайно не візьмуться за реформування системи судочинства.


Всі нардепи отримали звернення про нагальну необхідність реформи судочинства.

<<.. ми знову звертаємося до вас, всіх без винятку народних депутатів

України: суд над Тимошенко має відкрити вам очі на те, що без встановлення верховенства права, без забезпечення справедливого, незалежного суду і правосуддя для всіх - ви самі завжди будете у небезпеці псевдосудової розправи. Думаєте - ніколи? Кучма теж думав!>>

 

До звернення долучено наші пропозиції 2005 року по реформуванню системи судочинства, де йдеться, зокрема, про суд присяжних, суддівське самоврядування і ліквідацію прокуратури (ефективність діяльності якої дорівнює 1,9% http://maidanua.org/static/news/2011/1312810727.html , а ефективність діяльності Конституційного Суду складає при тому 1,2% http://maidanua.org/static/mai/1307517242.html )

Звернення цілком та долучені до нього пропозиції можна прочитати тут http://maidan.org.ua/static/mai/1312812295.html

Ми, автори звернення, цілком свідомі того, що ефективність будь яких апеляцій до нардепів дуже мала. Однак, єдиний реальний спосіб змінити існуючий стан печерного судочинства - це ухвалення відповідних законів. Нових якісних законів, бо як пишеться в зверненні <<спроби протягти чергові "косметичні процедури" із зиском лише для влади спричинять нові хвилі протестів і наближатимуть ваш повний армагєддець>>.

Ми закликаємо всіх, хто дійсно стурбований долею української демократії - приєднуйтеся до нас! Якщо в вас є свої пропозиції змін законодавства - активно проштовхуйте їх, якщо ні - беріть наші. Пишіть всім вашим знайомим нардепам, політикам - своїми словами, або надсилайте наше звернення. Нема знайомих політиків? Перешліть наше звернення просто друзям і знайомим, може вони знайдуть контакти.

Ми звертаємося до журналістів - зробіть тему реформи судочинства головною темою сезону. Ставте питання про це в інтерв'ю, беріть коментарі експертів.

Ми зовсім не перебільшуємо, коли пишемо <<Справа не в особі Тимошенко, справа у тому, чи стане Україна правовою державою, де права і свободи кожного будуть гарантовані незалежно від змін у владі чи настрою керівництва держави, чи ви особисто завжди перебуватимете під загрозою, як і ваші діти, ваше майно, ваші статки>>. Ми адресуємо ці слова нардепам, але вони, насправді, стосуються кожного громадянина.

Боротьба за справедливий суд - це наша спільна війна!



комментарии [1]

24.09.2011 20:00     Lhjy Надо менять не только конституцию, но гимн, флаг и вилку которую гербом обозвали. Подляшки конечно будут возмущаться, но большенству украинцев наплевать на них. Украина наша, а они благодаря Сталину оказались в нормальном обществе и должны воспринимать всё происходящее как манну небесную.Да на западной украинцев и нет, то комунисты пошутили назвав румун, молдован, евреев и армян украинцами, все решения нада принимать без западенцев в виду их умственной отсталости. западенцы и сегодня тоскуюь за теми временами когда поляки, литовцы, австрияки и др. самостоятельно драли западенок , а мужикам оставляли коз, баранов и редко кому доставалась лошадь. Племя зоофилов радо кричит Слава Украине потому, что сегодня их баб дерут уже в Польше, Португалии, России, а им снова козы, бараны и кое-кому лоша
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Учасниця мітингу, присвяченого 16-й річниці Всесоюзного референдуму 1991 р., тримає в руках карточку з написом «Україна без Ющенка» біля Постійного представництва Президента України в Криму в Сімферополі (Крим) у п'ятницю, 16 березня 2007 р. У мітингу брали участь близько сотні прихильників Партії регіонів, партії «Російський блок» та Російської общини Криму. Під гуркіт каструль, мисок та ложок пікетувальники вимагали від керівництва країни відродження союзу з Росією. Фото Олексія Сувірова

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: