ТЕМА

Правозахисниця:міліція зробила живий щит з людей

11 августа 2011 | 08:06 , Христина Заник, Свідомо

Відома українська правозахисниця Олена Повідайчик разом з колегами потрапила в аварію, і зараз перебуває у відділенні нейрохірургії обласної лікарні. Минулої п ятниці, зранку, вони прямували до Львова. На 19-му кілометрі житомирської траси, біля пішохідного переходу інспектори ДАІ зупинили всі автомобілі, які рухалися цим шляхом, створюючи, таким чином, штучну пробку. Коли машина правозахисників також пригальмувала на вимогу міліції, ззаду на високій швидкості в неї врізався легковик.


Як стверджує водій легковика, він, випивши пляшку пива, не захотів зупинятися на вимогу ДАІ, замість цього додав швидкості. Інспектори розпочали переслідування, і повідомивши на наступний пост, щоб колеги-міліціонери перехопили порушника і там шлях було перегороджено цивільними автомобілями. Побачивши штучну пробку, порушник не встиг скинути швидкість і врізався в авто, у якому на задньому сидінні знаходилась правозахисниця Олена Повідайчик. В аварії вона постраждала найбільше: переломи ребер, травма голови, численні гематоми та синці.

Зараз міліція заперечує, що для затримки п'яного водія будувала «живий щит» із чужих авто. За їх словами, інспектор на пішохідному переході нікого не зупиняв, а лише переходив дорогу.

Олена Повідайчик вірогідно припускає, що автокатастрофа може бути спланована завчасно, і спричинена її правозахисною діяльністю профілем Олени Павлівни є боротьба за дотримання прав людини у місцях позбавлення волі, серед її ворогів багато впливових працівників українських силових відомств.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сиднейский музей полиции и юстиции

Такими были сиднейские бандиты в 1928 году.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: