ТЕМА

Міліція перевіряє заяви львівських журналістів

23 ноября 2011 | 12:00

На розгляді міліції - одразу декілька заяв журналістів.


 

Працівники телеканалу «ZIK» заявили про те, що міліціонери Львівщини начебто отримали «негласну вказівку займатися журналістами, в тому числі здійснювати стосовно них певні провокації» та не реагують на заяви журналістів телеканалу щодо «нападів на них».

У повідомленні, зокрема, йшлося про випадок, що трапився нещодавно у Буському районі. За словами керівника проекту «101.Служба порятунку» Оксани Сахаревич, місцевий фермер завдав їй тілесних ушкоджень.

Заява журналістки зареєстрована Буським РВ ГУМВС України у Львівській області. Працівники міліції провели всебічну перевірку цього повідомлення та відповідно до вимог законодавства направили матеріали перевірки за підслідністю до прокуратури Буського району для прийняття відповідного рішення.

Крім того, проведено перевірку за фактом, що мав місце 15 листопада неподалік стадіону «Арена-Львів» із журналістами згаданого телеканалу, коли, за їх словами, до них підійшли двоє осіб, які погрожували представникам ЗМІ та намагалися забрати відеокасету.

16 листопада журналісти звернулися із відповідним повідомленням до Львівського міського управління міліції. Їхню заяву та матеріали відеозйомки під час конфлікту було зареєстровано. На даний час матеріали направлені до прокуратури.

Події за участю представників ЗМІ знаходяться на особливому контролі керівництва МВС України. З метою забезпечення прав журналістів на безперешкодне виконання ними професійних обов’язків у МВС України створено відповідний наказ.

 

УЗГ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

Поцелуй Владимира Бойко и Ефима Звягильского. Снимок сделан в парламенте 16 ноября 2004 года в период напряженного политического противостояния.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: