ТЕМА

Правозахисник заявляє про рейдерське захоплення Київського центру реабілітації інвалідів

05 декабря 2011 | 12:44

Голова правління Міжнародної громадської організації "Міжнародна ліга захисту прав громадян України» Едуард БАГІРОВ обіцяє залишити правозахисну діяльніцсть, якщо міліцяя й прокуратура не захистять інвалідів.


 

У Києві 30 листопада здійснено рейдерське захоплення будівлі площею понад 900 кв. м столичного центру реабілітації інвалідів, що розташований за адресою вулиця Фрунзе, 60.

Про це голова правління Міжнародної громадської організації "Міжнародна ліга захисту прав громадян України» Едуард БАГІРОВ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами Е.БАГІРОВА, майже рік очолювана ним організація разом з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Ніною КАРПАЧОВОЮ, народними депутатами, МВС, Генеральною прокуратурою намагалися захистити права інвалідів.

"На жаль, цього не сталося... Напередодні Міжнародного дня інвалідів за допомогою Господарського суду Харківської області приватна компанія отримала неправосудне рішення про виселення організації інвалідів з приміщення, що належить їй на підставі права власності в м.Києві", - сказав Е.БАГІРОВ.

"Такого за 20 років моєї правозахисної практики ще не було! Я можу констатувати, що рейдерська схема виявилася більш адаптованою до практики ведення напівкримінального бізнесу, ніж позиція керівництва МВС та Генпрокуратури, 47-ми депутатів Верховної Ради та відкрите провадження Уповноваженого ВР з прав людини", - додав він.

Е.БАГІРОВ наголосив, що за судовим рішенням вже відкрито виконавче провадження та здійснюються примусові виконавчі дії з виселення інвалідів з приміщення центру.

За словами Е.БАГІРОВА, якщо до кінця року йому та органам державної влади, правоохоронцям не вдасться розірвати рейдерську схему і повернути будівлю організації інвалідів, то він змушений буде припинити свою правозахисну діяльність в Україні як безперспективну, й вестиме її в інших країнах.

"Якщо до кінця року не вдасться позитивно вирішити питання - я припиняю свою діяльність в Україні як правозахисник... В Україні захищати права людини, права інвалідів неможливо", - зяавив Е.БАГІРОВ.



комментарии [1]

24.03.2012 13:15     Синицька Лариса Юрист Синицька Лариса із міста Броди
Щодо рейдерських захоплень, то понад 800 жителів міста Броди із ОСББ ім.І.Богуна із вересня 2011 року звертаються в судові та правоохоронні інстанції з приводу рейдерського захоплення офісу даного ОСББ.В судових апеляційних інстанціях змушують оплачувати розгляд даної кримінальної справи державним митом, яка все-одно не розглядається,у місцевому суді не визнають ні членів ОСББ ,ні депутатів, ні керівництва Бродівської міської ради належними позивачами, членів правління не допускають навіть на судові розгляди, котрі відбуваються за закритими дверима в кабінетах суддів, прокурори Львівської області зобов"язують дане питання вирішувати чомусь у прокуратурі Рівненської області. Що нам робити, коли наше питання не поставлено навіть на дієвий контроль ні на
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Афганистан. Подрастающее поколение кочевников Кучи. Фото Андрея Мыколайчука.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: