ТЕМА

Привід художника Мурашка предстане перед київськими рейдерами

20 декабря 2011 | 08:20

22 грудня о 12:00 за адресою вул. Мала Житомирська 12-а відбудеться арт-акція «Мурашко is back", мета якої - повернути киянам незаконно продані будинки-культурні пам'ятки по вул. Мала Житомирська 12-14Акція відбудеться на підтримку останнього мешканця будинку Олександра Глухова, який кілька років поспіль самотужки відстоює історичну Садибу Мурашка.


 

Під час акції глядачі зможуть побачити мілітаризовану інсталяцію на фасаді будинку, після чого з’явиться розгніваний руйнуванням садиби «художник Мурашко» у супроводі озброєних бійців «Армії культурного тиску». «Мурашко» відкриє пам’ятну дошку «Будинок зразкового супротиву і високої громадянської культури». Кульмінацією акції стане поява колективного художнього твору-заклику. Кожен бажаючий зможе написати фарбою на полотні свою вимогу щодо збереження історичних пам'яток Києва.Будинок №12-а, 12-б та 14-а,б по вул. Малій Житомирській є пам’ятками культурної спадщини (Садиба Мурашка) та знаходяться в охоронній зоні ансамблю споруд Софійського собору Києва (затвердженій Міністерством культури і туризму України від 23.12.2005 р. №1076).Починаючи з 1996 р. Головне управління житлового забезпечення КМДА намагається незаконно виселити родину Олександра Глухова з будинку і почати “реконструкцію”, що може призвести до повної руйнації пам’ятки.Історія сім’ї Глухових - демонстрація надзвичайної здатності однієї людини чинити опір системі корумпованої влади та криміналізованого бізнесу.

До участі в акції запрошені представники української арт-спільноти, громадські активісти, політики.Ідея акції належить арт-групі «ВСУПЕРЕЧ», «Центр UA»Информація за тел. 067 658 77 98 або email: [email protected] 

Довідково:Олександр Мурашко - видатний український художник початку XX століття, учень Рєпіна, ініціатор створення Художньої Академії.

Олександр Глухов - викладач математики в Національному Авіаційному Університеті, громадський активіст, мешканець будинку на вул. Мала Житомирська 12A Арт-група «ВСУПЕРЕЧ» - група незалежних художників і кураторів, які співпрацюють у рамках окремих соціально-культурних проектів з 2011 року.Будинок на Малій Житомирській, 12 А, зведений 1909 року, є видатною пам’яткою архітектури у стилі модерн. Оздоблений зовні скульптурними зображеннями орлів, барельєфними композиціями на тему дитячого виховання у фризі та на центральному аттику, а інтер’єри оздоблені гуртами, карнизами, ліпленими вставками.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров минає стрій почесної варти під час вітальної церемонії в Братиславі у четвер, 24 листопада 2005 р. Ехануров прибув до Словаччини, щоб взяти участь в саміті глав урядів країн Центрально-Європейської ініціативи (ЦЕІ), який проходить в словацькому місті Пієштяни. На саміт прибули 11 прем'єр-міністрів з 17 країн - учасниць ЦЕІ. Фото УНІАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: