ТЕМА

Новорічна свиня Януковичу від Табачника

30 декабря 2011 | 12:56

Табачник підготував новорічний сюрприз для Януковича соціальний вибух.


 

“Стипендіальна реформа” з зареєстрованого вчора у парламенті проекту нового Закону “Про вищу освіту” – це бомба сповільненої дії для влади. Про це стверджують у Всеукраїнській молодіжній організації “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ). Молодь впевнена – узаконення студентських стипендій на рівні прожиткового мінімуму під час, або вже після парламентських виборів призведе до масового молодіжного соціального вибуху, зокрема, студентів-”четвірошників”.

 

“Ще до активної фази лобіювання розробленого Міністерством освіти законопроекту № 9655 у ЗМІ та під час закритих нарад відомства були озвучені наміри Міністра загалом зменшити обсяг отримання майбутніх стипендій шляхом введення постановою Кабінету Міністрів додаткових критеріїв отримання стипендій,” – пояснює Михайло Лебедь, Голова Спеціального відділу Секретаріату ФРІ. – “А той факт, що бюджет-2012 вже сформовано, і сформовано без збільшення коштів стипендіального фонду у півтора рази, свідчить про те, що цілком реальними є плани Дмитра Табачника позбавити стипендій, зокрема, усіх студентів-”четвірошників” під час, або вже після парламентських виборів.”

 

У ФРІ також зазначають, що в законопроекті № 9655 продовжує залишатись норма, що дозволяє адміністраціям вищих навчальних закладів необмежено збільшувати плату за навчання студентів-контрактників у будь-який час і на будь-яку суму. Докладний аналіз небезпеку законопроекту молодіжна організація обіцяє оприлюднити вже в новому році.



комментарии [1]

30.12.2011 16:21     Алекс Есть хорошая старая поговорка "На отлично знает Бог, на четвёрку - учитель, а всё остальное - для студентов"! Получается, стипендии получать будут только льготники, которые вряд ли смогут сделать скачёк вперёд, в экономики и других сферах жизни страны! В село не поедут, умнее не станут! Министру Табачнику, не мешало бы самому с годик поработать без зарплаты, вот тогда бы глупости в голову не приходили! Не одна оценка не является истинным показателем знаний, тем более, если преподавателю заранее дана команда выше четвёрки не выставлять! Вот и посмотрим, есть в стране "гарант Конституции" заинтересованный в профессиональных кадрах и в блаполучии всех слоёв населения или все обещания - предвыборные пустые фразы!
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: