ТЕМА

У війську стали менше бити

10 января 2012 | 18:56

У 2011 році у військових формуваннях, піднаглядних військовій прокуратурі Центрального регіону України, на 17% зменшилася злочинність.


 

Позитивні результати на основних напрямах прокурорсько-слідчої діяльності упродовж минулого року констатувала колегія військової прокуратури Центрального регіону України. Сьогодні відбулося її засідання за участі керівництва Головного управління військових прокуратур Генеральної прокуратури України.

За словами військового прокурора ЦР України державного радника юстиції 2 класу Миколи Голомші, унаслідок вжитих у взаємодії з правоохоронними органами заходів намітилася тенденція до уповільнення темпів зростання злочинності: у піднаглядних військовим прокуратурам регіону військових формуваннях кількість зареєстрованих злочинів зменшилася на 17% у порівнянні з 2010 роком. Зокрема, на 19% менше зафіксовано порушень статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями. Водночас, внаслідок активізації зусиль військових прокурорів на 13% більше виявлено злочинів про заволодіння військовим майном шляхом зловживання службовим становищем.

Найбільшу кількість злочинів зареєстровано у Міністерстві оборони України (300 злочинів або 88%). У військових формуваннях внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України зареєстровано 19 злочинів (5,5%),  в органах Державної прикордонної служби – 15 злочинів (4,5%), у військах і органах Служби безпеки України – 7 злочинів (2%).

Торік  покращилась ефективність та якість представницької діяльності прокуратури регіону. Зокрема, судами задоволено 1 206 (1 105 у 2010 році) позовів військових прокурорів Центрального регіону України, заявлених на захист громадян і держави на суму 50,3 (44) млн. грн. Питома вага задоволених позовів складає 99%. У чотири рази зросла сума добровільно відшкодованих коштів (з 2,6 до 11,7 млн. грн.).

Активізовано діяльність прокуратури регіону щодо представництва в бюджетній сфері, на 54% зросла сума на яку задоволено позови (28,8 млн. грн.).

Значно активізовано діяльність у сфері земельних відносин – вдвічі більше задоволено позовів військових прокурорів щодо повернення оборонному відомству незаконно вилучених земель оборони. Так, у 2011 році судами задоволено 68 позовів (33 у 2010 році) щодо земельних ділянок площею 838 га, вартістю 6,6 млн. грн.,

Крім того, судами задоволено 21 позов про визнання недійсними інвестиційних договорів на будівництво, які передбачали незаконну зміну цільового призначення земель оборони.

Незважаючи наце, за словами М. Голомші, робота військової прокуратури ЦР все ще потребує покращання та переосмислення, виходячи з вимог, поставлених Генеральним прокурором України.

                                    Прес-центр Військової прокуратури Центрального регіону України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: