ТЕМА

Трудовий кодекс для українських капіталістів

17 февраля 2012 | 08:11

Усі рекламовані Партією регіонів переваги нового Трудового кодексу (проект №1108) є плодом фантазії капіталістів. Про це заявляє соціалістичне обєднання «Ліва опозиція», реагуючи на заяву депутата Олександра Стояна.


У поширеній прес-службою ПР заяві стверджується, що ТК передбачає першочерговість виплати заробітної плати за рахунок коштів, що надходять на рахунок роботодавця. «Але ж така норма передбачена у ст.97 чинного КЗпП: всі платежі здійснюються після виконання зобов'язань щодо оплати праці», заявляють ліві активісти. Наголошується, що ТК встановить «правила правонаступництва в трудових відносинах»: людей, які працювали на підприємстві, що ліквідується, при створенні нового підприємства роботодавець зобов'язаний прийняти на роботу в першу чергу. Та насправді ст.98 нового ТК дозволяє розірвати трудовий договір з працівником, який підпадає під скорочення штату або не погоджується з умовами праці. Саме такі зміни супроводжують кожну ліквідацію. «Невиплата роботодавцями заробітної плати згідно з проектом нового Трудового кодексу (ТК) буде каратися штрафними санкціями і навіть порушенням кримінальної справи», заявляє ПР. Та найсуворіша відповідальність і так встановлена у ст.175 Кримінального кодексу. Раніше пан Стоян відносив до небачених переваг проекту заборону роботодавцеві змушувати працівника до звільнення шляхом насильства, що взагалі виглядає як знущання, підкреслюють у заяві «Лівої опозиції». Нагадаємо, що Президент Віктор Янукович наполягає на прийнятті ТК, стверджуючи, що документ призведе до боротьби з тіньовими зарплатами. «У проекті кодексу немає механізмів, які б сприяли легалізації оплати праці. Вочевидь, автори мають на увазі суттєве зменшення соціальних зобовязань роботодавців, що обернеться відверто-принизливими умовами для працівників, підкреслюють у «Лівій опозиції». Йдеться, про скасування поняття мінімальної зарплати, звільнення без імперативної згоди профспілок та звільнення за два тижні на малих підприємствах». Покласти край декларативності нинішнього законодавства та припинити зловживання роботодавців під силу лише організованій боротьбі людей праці. «Ліва опозиція» заявляє про намір вести боротьбу проти Трудового кодексу та будь-яких інших капіталістичних знущань, які ведуться під гаслами покращень. Як відомо, Трудовий кодекс було прийнято за основу ще 25 травня 2008 року у часи правління коаліції Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко. Детальніше про історію та небезпеки ТК читайте тут: http://gaslo.info/?p=482 http://gaslo.info

Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

На снимке второй гидроагрегат Саяно-Шушенской ГЭС, с которого всё и началось. Новенькие леса из досок на останках механизмов сделаны для удобства следственной бригады, которая работает на месте. Пока не закончена эта работа, ни о каком дальнейшем продвижении по восстановлению работы Станции не может быть и речи. Разные люди называют разные сроки ввода в действие первых трех агрегатов, которые пострадали меньше остальных. Вся Саяно-Шушенская заработает в прежнем режиме лет через пять, не раньше. Только находясь здесь, понимаешь какую колоссальную работу предстоит сделать. Кажется, легче построить новую станцию, чем разобрать это гигантское количество искореженного металла и восстановить машинный зал.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: